Simp 2017 03
TIDOBLER ANTALL BRUKERE: Martin Kongsvik, Christian Skaatan og Daniel Skaatan er tre av gründerne i selskapet, som nå ligger an til å tidoble antall brukere i løpet av året.

GOD START FOR NYTT BERGENSSELSKAP

Del artikkelen i Sosial medier

Med sin gjestenettløsning har bergensselskapet Simp fått en milliardinvestor fra Silicon Valley med på laget, og 100.000 unike brukere verden over.

Martin Kongsvik (22), Christian Skaatan (23) og Daniel Skaatan (25) er tre av gründerne i selskapet, som nå ligger an til å tidoble antall brukere i løpet av året.

Det skal være enkelt for brukerne å komme seg på nett på favorittrestauranten eller -butikken.

Simp har utviklet en programvare som kombinerer potensialet i bedriftens wifi og mulighetene smarttelefonen gir. Programvaren sørger for økt synlighet i sosiale medier, gir bedriften mulighet til å nå sine kunder digitalt og tilfredsstiller krav om sikker og enkel pålogging til gjestenett.

Hele forretningsmodellen er bygget på at det skal være enkelt for brukerne å komme seg på nett på favorittrestauranten eller -butikken. I dag leveres tjenesten til alt fra hoteller, restauranter, konsertarenaer, underholdningshus og andre steder som tilbyr gratis gjestenett.

I dagens digitale samfunn er det viktig å være tilgjengelig der kundene er. Det seneste eksempelet er Rema 1000, som har brukt mye midler på å digitalisere kundene sine gjennom appen Æ.

Etter samarbeidspartnerne å dømme, er mange storaktører enige i Simps måte å tenke på. Blant kundene i Bergen finner man Den Nationale Scene, Grieghallen og Egon restaurant, samt flere store nordiske aktører innen hotell- og retailbransjen.

INVESTOR FRA SILICON VALLEY

Som gründere flest, har guttene måtte legge bak seg langt flere arbeidstimer enn den vanlige 8 til 16-jobben. Men så har heller aldri A4-livet fristet så veldig, og ambisjonsnivået er høyt.

– Livet som gründer er som en berg- og dalbane; det er både opp- og nedturer, sier Kongsvik.

Hittil har det vært flest oppturer. Tiden før lansering ble blant annet brukt til å høre med kundene hva de selv ønsket og etterspurte. De gode kunderelasjonene har ført til at Simp allerede har fått franchisetakere i Kroatia og Mexico, som har investert i morselskapet, samt en investor fra USA. Og det er ingen hvem som helst.

John Sung Kim står bak teknologiselskapet Five9 og DoctorBase, som ved siste børsnotering ble verdsatt til 350 millioner dollar.

– Tor og teamet hans har imponert meg. De er dedikerte, med høy arbeidsmoral og stor tro på det de holder på med, sier Kim, som i tillegg til å stille med kapital, også vil ta styreplass sammen med hovedgründer og CEO Tor Henning Endresen og medgründer Mats Wickmann (en av mennene bak Adams matkasse).

– Vi har vært selektive med tanke på investorer, for det er svært viktig å ha riktige folk rundt oss.

– Vi har vært selektive med tanke på investorer, for det er svært viktig å ha riktige folk rundt oss. Sung Kin er ekstremt dyktig, og kommer til å fungere som en slags mentor for oss, sier Daniel Skaatan.

VERDT 30 MILLIONER

Alle bedriftskundene betaler hver måned, og det skaper resultater. Ved forrige emisjon ble Simp verdsatt til 30 millioner kroner. Mesteparten av pengene går til å utvikle tjenesten videre.

– Allerede rett etter lansering fikk vi vår første betalende kunde, og kundestrømmen har økt jevnt siden da, både nasjonalt og internasjonalt. Men IT-utvikling koster mye, forklarer Daniel Skaatan.

– Hva har vært den største suksessfaktoren?

– Vi har alle erfaring med direkte salg, så salgsstyrken vår har vært svært viktig. I tillegg har vi folk som er veldig god på teknologibiten. Og ikke minst har vi fått mye gratis markedsføring av fornøyde restauranter som har spredt ordet. Det er vi svært takknemlige for, sier Kongsvik.

Timingen for produktlanseringen har vært god. Så god at de ennå ikke har truffet på potensielle kunder som sier blankt nei til å være med.

INGENTING ER UMULIG

Lærdommene så langt har vært mange. Å ha tro på seg selv er avgjørende.

– Det gjelder å ikke overlate arbeidet til noen andre enn deg selv.

– Det gjelder å ikke overlate arbeidet til noen andre enn deg selv. Til syvende og sist er det ingenting som er umulig, selv om det til tider er vanskelig, forteller Daniel Skaatan.

– Det er mye vi har gjort som vi ikke hadde kompetanse til i utgangspunktet, som vi har måttet lære oss. Teamsammensettingen er veldig viktig. Et velfungerende team er avhengig av ulike typer med ulike kvaliteter. Man må forvente at ting går opp og ned, men står man hardt på og jobber målbevisst, løser det seg, avslutter Kongsvik.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this