Tron Jensen
SANGER OM KJÆRLIGHET: – Uansett hva jeg skriver om, så ender det alltid opp med å handle om kjærlighet, sier Tron Jensen. (Foto: Ole Kristian Olsen)

Glimt av kjærlighet

Del artikkelen i Sosial medier

I dag slipper bergensartisten Tron Jensen sin første norskspråklige plate, med tittelen Glimt.

Fem av låtene fra det nye albumet er allerede sluppet på singel, og har samlet vært spilt godt over 1000 ganger på NRK Radio (nasjonalt og i ulike distrikts-sendinger).

– Jeg ønsker å skrive låter som virkelig betyr noe for folk, låter som lever, sier Tron Jensen.

– Jeg ønsker å skrive låter som virkelig betyr noe for folk, låter som lever.

– Nummer én er at en låt må trigge noen følelser. Den kan være glad, melankolsk, betroende, eller gi deg lyst til å danse. For min egen del vil jeg at den også skal trigge på et litt dypere plan.

2500 KONSERTER

Tron Jensen har levd som profesjonell musiker, entertainer og låtskriver i 30 år, og har spilt mer enn 2500 konserter i inn- og utland. Han beskriver seg selv som en drømmer, globetrotter, sanger, låtskriver, bohem, oppfinner, dykker, fisker og jeger – det siste også i overført betydning:

– Jeg er på evig jakt etter den gode sangen, sier Jensen, som fikk et slikt blinkskudd med låten Hente Stjerner fra det forrige albumet; det kritikerroste 11 Songs (2016).

Dette var også hans første forsøk på en norskspråklig poplåt (de andre på platen er skrevet på engelsk), noe som tydeligvis har gitt mersmak – for på det nye albumet er alle sangene på norsk.

«SILLY LOVE SONGS»

– Kjærligheten har mange språk, og et av de er norsk, sier Tron Jensen om sangtekstene, som alle handler om det største og mest magiske ordet.

I den forbindelse siterer han gjerne en tekstlinje fra en av popmusikkens aller største låtskrivere: «Some people want to fill the world with silly love songs / And what’s wrong with that?» (Paul McCartney: Silly Love Songs, 1976).

[PostBlock id=562]

– Uansett hva jeg skriver om, så ender det alltid opp med å handle om kjærlighet. Det er dét alle trenger; det er dét alle vil ha. Kjærligheten er luften du vil puste i. Uten den så dør du, sakte, utdyper Tron Jensen – understreket av at han kom med en egen singel på valentinsdagen 14. februar.

– Kjærligheten er som flo og fjære. Av og til må man sitte stille i båten og vente til det blir flo. Det er et bevisst valg. Det er noe man bestemmer seg for. Og jobber for, sier han om valentinslåten, som passende nok heter «Du å eg».

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this