stroekogstemning jul2 scaled
ORDEN OG LITT KAOS: Vi anbefaler på det varmeste å benytte mer tid på Julemarkedet på Festplassen og mindre tid i kø på kjøpesenteret i julen. (Foto: Trond Tystad)

Glade juleopplevelser

Del artikkelen i Sosial medier

STRØK & STEMNINGER: Vi tar denne gangen pulsen på en temporær situasjon. Festplassen er julemarked igjen. Tusen takk Bergen Sentrum AS. Dere har gitt oss det vi savnet i Bergen i mange år.

LES OGSÅ: Redder julestemningen

Noe av det vi fryktet mest å tape ved koronaen var den fantastiske nyvinningen til Bergen Sentrum AS, nemlig julemarkedet på Festplassen. Fordi det var et langt steg i retning noe vi hadde savnet intenst. Vi hadde derfor oppsøkt slike i Wien, Tallin, København med mer. Så kom Bergen Sentrum med Festplassen, og plutselig føltes Bergen som en juleby igjen.

En god blanding mellom mat i munnen, mat i posen og varer. Vi finner kort sagt noe for enhver smak.

Ikke minst ble det anledning til å samle bymann, bykvinne og stril om leirbålet. Det eneste fellesskapet som bydeler og omegnen har absolutt sammen er Bergen sentrum. Da må vi ha noe tyngre å jule oss rundt enn noen timers lysfest og spredte arrangementer.

Bergen Sentrum AS leverer allerede Pepperkakebyen. Men den er jo også en «one off» hvert år. Et kvalitativt julemarked kan inntas mange ganger i advent.

stroekogstemning jul4
NYE SOKKER TIL JUL: Julemarkedet byr på en god blanding mellom mat i munnen, mat i posen og varer. Vi finner kort sagt noe for enhver smak.

GODT OG BLANDET

Juleglobus Bryggen
GLOBUS: Bryggen er en hel verden i seg selv. (Foto: Trond Tystad)

Vi nærmer oss Festplassen i andakt. Og vi spiser med øynene. Portalen fra musikkpaviljongsiden er perfekt. En port, mot et pariserhjul, mot Ulriken med en herlig himmel. Rene perleporten for glade juleopplevelser.

Noen åpne og noen lukkede paviljonger med gater mellom skaper et passe inntrykk av blanding mellom orden og litt kaos. Vi finner en veldig god blanding mellom norsk og utenlandsk. Det aller meste av god kvalitet.

Det er også en god blanding mellom mat i munnen, mat i posen og varer. Vi finner kort sagt noe for enhver smak.

Tivoliaktivitetene er type pariserhjul og hestekarusell, altså av det stilfulle slaget som går fint til julens andektige stemning.

Dette er bra for oss som ikke ønsker en plastic fantastic jul. Hos oss samler ungene også på far og mor sine julemarkedskrus, som vi har hatt rødvin eller eplegløgg i.

ROM FOR FORBEDRING

Vi i Strøk & Stemning anbefaler på det varmeste å benytte mer tid på Julemarkedet på Festplassen og mindre tid i kø på kjøpesenteret i julen.

Skal vi nevne et forbedringspotensial, så synes vi at den store serveringshallen er en kjønnsløs slektning av telt fra Torget i Bergen eller Oktoberfestivalen i Tyskland hva angår innredning.

Litt mer juletouch og kvalitet i fellesområdet der og vi hadde nok utvidet både barnas og vår tidsbruk der fra en til tre serveringer. Men det er en skjønnhetsfeil som kan rettes til neste fantastiske julemarked. Tusen takk Bergen Sentrum AS. Dere har gitt oss det vi savnet i Bergen i mange år.

stroekogstemning jul1 scaled
JULEMARKED: Tivoliaktivitetene er type pariserhjul og hestekarusell, altså av det stilfulle slaget som går fint til julens andektige stemning. (Foto: Trond Tystad)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this