Livsstil sak 1
HVORDAN VI LEVER: – Dette året har vi med nye og spennende utstillere som reflekterer hvordan vi lever, sier prosjektlederen for årets Interiør- og livsstilsmesse, Hilde Hellebø Ward. (Foto: Britt Embry)

Et hjem med personlighet

Del artikkelen i Sosial medier

Interiør- og livsstilsmessen er like rundt hjørnet, og i år er det fokus på bærekraftig design.

– Dette året har vi med nye og spennende utstillere som reflekterer hvordan vi lever en urban livsstil, og som samtidig er besparende for både miljøet og lommeboken.

– Livsstil handler om hvordan vi velger å leve, både hjemme og på reise, og ikke minst handler det om hva vi omgir oss med, inkludert våre valg av interiør.

– Vi har fokus på bærekraft, gjenbruk, design og kvalitet. Dette kan for eksempel være bruk av materialer som tre, skinn og ull, eller et økt fokus på mindre produktemballasje og mindre matsvinn, sier messens prosjektleder, Hilde Hellebø Ward.

I år er det ny lokasjon for messen, som avholdes på Skoltegrunnskaien fra 27. til 29. oktober.

– Vi er veldig begeistret over å få ha messen i disse lyse lokalene med flott utsikt, hvor Danskebåten og den tidligere Englandsbåten pleide å gå. Lokalene ligger sentralt med god forbindelse mellom nord og sør, og er dermed et knutepunkt for alle reisende. Med lett adkomst er stedet godt egnet for både publikum og utstillere, sier Ward.

IMG 7987
VINTAGE: Hyllen bak sofaen er en del av en gammel Ikea-hylle, som er malt om. Salongmøblene i velur er vintage, og kjøpt på finn.no. (Foto: Maria Aarli-Grøndalen)

Messens nye lokasjon gir publikum en fordel.
– Med disse lokalene har vi fått muligheten til å tilby rimeligere inngangsbilletter for publikum enn tidligere, slik at flere kan få oppleve alt det spennende som skjer.

– Messen er skapt for at alle skal kunne finne noe som passer til akkurat deres livsstil og budsjett.

TIL BÅDE KOTT OG SLOTT 

For Ward er det viktig at messen representerer et bredt spekter av interiørstiler.

– Vi ønsker både det skandinaviske og det eksotiske velkommen, og vil samtidig rette oppmerksomheten mot det som er kortreist og norskprodusert, sier Ward.

For publikum byr messen på stor variasjon.

– Av utstillere har vi samlet interiørperler hvor publikum kan finne sin stil, enten man vil innrede kott, slott eller et moderne container-hus, i retro, urban eller kanskje eksotisk stil. I tillegg til flotte foredrag, blir det også spennende aktiviteter og dynamikk ved utstillernes stands, og på salgsmessen kan publikum finne masse fint å ta med hjem allerede samme dag.

LIVSSTIL I FOKUS

IMG 8222
EKSOTISK: På soverommet ønsket Maria å skape eksotisk stemning. Hun hadde «jungel-camp» som konsept for interiøret. (Foto: Maria Aarli-Grøndalen)

Som ny prosjektleder i år, har Ward valgt å endre messens navn fra Interiør- og boligmessen, til Interiør- og livsstilsmessen.

– Livsstil handler om hvordan vi velger å leve, både hjemme og på reise, og ikke minst handler det om hva vi omgir oss med, inkludert våre valg av interiør. Vår livsstil er hvordan vi former våre liv, forklarer Ward.

– Jeg håper at flere med sitt valg av interiør vil våge å være unik og tro mot seg selv, og la sitt interiør reflektere hvem de er. Ditt hjem er din oase, hvor du skal kunne slappe av i varme omgivelser og nyte tid i sofakroken med en følelse av tilfredsstillelse av alle sanser.

Bærekraftig, økologisk, re-design og gjenbruk er for mange blitt nøkkelord i deres valg av produkter.

– Vi innreder våre hjem med en blanding av nytt og gammelt, med fokus på kvalitet og design. Mange ønsker også å vite nøyaktig hvor deres mat kommer fra, og vil gjerne ha maten levert direkte fra bonde eller olivenlund. De fleste utstillerne på messen er i kategori interiør og bolig, og dette krydres med livsstilselementer.

SPIS OPP MATEN 

Søndag 29. oktober vil Mette Nygård Havre, kjent i sosiale medier gjennom engasjementet Spis opp maten, holde et foredrag om grønne verdier der reduksjon av matsvinn har hovedfokus.

Etter 14 år som ansatt i BIR, så hun via plukkanalyser med egne øyne hvor mye spisbar mat som faktisk blir kastet. Dette resulterte i at hun påla seg selv ett års shoppestopp, og startet folkebevegelsen Spis opp maten, med formål å gjøre oss alle om til matreddere.

– Hvilke farger som gjør at du vil trives, henger nært sammen med livsstilen din.

– Mette Nygård Havre vil komme med noen konkrete tips om hvordan man kan ha en mer bærekraftig hverdag, og via små justeringer bli mer miljøvennlig.

Hun og familien har fullt fokus på å redusere matsvinn, og har til og med fått Q-meieriene til å endre datomerkingen på melk til: Best før, men ikke dårlig etter.

– I foredraget vil man få høre supre hverdagstips som gjør at vi som forbrukere kan bli mer bevisste, og samme dag skal vi også ha auksjon med Gjenbruksbutikken til Knarvik Industri og Miljø, sier Ward.

KREATIVE KONTRASTER
OG STEMNING I HJEMMET

IMG 8035
ET KUPP: Den røde skinnsofaen er et Fretex-kupp. De runde putene er bestemors håndverk, de er over 100 år gamle. (Foto: Maria Aarli-Grøndalen)

Fredag og lørdag vil Maria Aarli-Grøndalen fra Nordic by Maag holde foredrag om kreative kontraster og personlig stemning.

– Foredraget på fredag vil handle om kreative kontraster i hjemmet. Her vil man få tips om hvordan man kan bryte litt normer og regler for å skape et personlig hjem med iøyenfallende stil og ved hjelp av enkle, bærekraftige grep, gjerne ved bruk av ting man finner på loppemarked.

Her vil man også få høre historien om hvordan Aarli-Grøndalen sitt lyse og anonyme designerhjem fikk internasjonal oppmerksomhet etter at hun sluttet å forholde seg til faste innredningsregler, og skapte et hjem hvor skandinavisk design møter mørk glamour.

I lørdagens foredrag om å skape stemning i hjemmet, vil Aarli-Grøndalen dele sine tips om hvordan man kan oversette abstrakte stemninger fra en favorittfilm eller yndlingsbok, til konkrete interiør.

I stedet for å tenke at soverommet skal være mørkeblått, ber hun for eksempel publikum om å se for seg at de skal skape en magisk stjernenatt der kropp og sinn får hvile og man kan drømme store, vakre drømmer.

–  Her vil hun blant annet fremheve at det er lett å hoppe på en trendy farge og tenke at maler jeg denne fargen på veggen, så blir hjemmet mitt topp.

– Men da er vi tilbake til utgangspunktet: Hvilke farger som gjør at du vil trives, henger nært sammen med livsstilen din, sier Hilde Hellebø Ward.

IMG 8236
REGLER BRYTES: Designregler er til for å brytes. Våg å sette personlighet på interiøret. Går det galt, kan du alltids male om. (Foto: Maria Aarli-Grøndalen)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this