Floibanen opp
ET ANNERLEDES MOTBAKKELØP: – Her er jevn stigning hele veien, og man får ingen pauser, sier Didrik Friele Faye foran Fløibanen Opp.

Er du raskere enn Fløibanen?

Del artikkelen i Sosial medier

Hvem blir tidenes første bergenser som løper fortere enn Fløibanen? Det er spørsmålet som skal besvares når Fløibanen Opp arrangeres på onsdag.

motbakkeloep fakta
ALLE KAN VÆRE MED: På onsdag arrangeres motbakkeløpet Fløibanen Opp. Deretter er det Løvstakken Opp 12. mai, Fløyen Opp 19. mai, Ulriken Opp 26. mai, 7-fjellsturen 27. mai, Bergen Fjellmaraton 7. juni, Oppstemten 22. september og Stoltzekleiven Opp 28. september.

Det er friidrettsgruppen i Fana Idrettslag som står bak arrangementet, og ideen kom da styreleder Didrik Friele Faye hadde en samtale med daglig leder i Fløibanen, Anita Nybø.

– Vi hadde en prat der motbakkeløp dukket opp som tema, og ble begge to nysgjerrige på om det kunne gå an å arrangere et løp rett opp der Fløibanen går, sier Faye.

– Vi hadde begge sett folkefesten som sykkel-VM skapte, ikke minst den dagen med sykkelbytte og bestigning av Fløyfjellet med mengden av folk i løypen på vei til toppen og den fantastiske stemningen.

LØPER MELLOM SKINNENE

Løypen går mellom skinnene, vekselsvis i trapper og på betong eller asfalt.

Stigningen har en helling på 26 grader på det bratteste, og deltagerne får testet både lår, legger og akilleshæl.

Det er absolutt et annerledes motbakkeløp.

– Her er jevn stigning hele veien, og man får ingen pauser, ingen steder man kan hvile litt, og det blir nok også en mental påkjenning, spår Faye.

Rundt 200 har meldt seg på så langt, og arrangøren kommer til å sette et tak på 400 deltagere.

Dette handler om at det er begrenset hvor lenge Fløibanen kan stå i ro.

– Det blir fest på toppen med bergensk fiskesuppe og drikke, og med TV 2-kommentator Christian Paasche bak mikrofonen, forteller daglig leder i friidrettsgruppen, Anita Bolstad Raa.

I BERGENSERNES NATUR

– Hvorfor skal vi på død og liv opp disse motbakkene i denne byen?

– At vi skal til topps tror jeg har ligget i bergensernes natur siden tidenes morgen. Vi er omringet av fjell, og det er vel bare Damsgårdsfjellet som ikke har sitt eget motbakkeløp nå, sier Faye.

– Er dere fornøyd med responsen på Fløibanen Opp så langt?

– Strålende fornøyd. Bergenserne tenner på slike løp. Og dette skiller seg som sagt ut fra de andre motbakkeløpene.

– Nå håper vi også at publikum strømmer til. Det er mange gode muligheter for å se løperne oppover langs banen, ikke minst på toppen, hvor man får se deltagerne slite seg opp de siste meterne.

Arrangøren kan melde at både bakkespesialistene Thorbjørn Ludvigsen og Anita Lilleskare har meldt sin ankomst, i tillegg til medaljesankerne i OL på skøyter, Håvard Holmefjord Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen.

Fløibanen bruker – med tre stopp på veien – syv minutter til toppen. Onsdag 2. mai får vi vite hvem som blir tidenes første bergenser som løper fortere enn Fløibanen.

[PostBlock id=59]

[PostBlock id=61]

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this