SIKTER MOT STJERNENE: I Den lille store reisen tar Dominika Minkacz-Sira og fuglen Kiwi barn og voksne med ut i verdensrommet i en forestilling som utvider horisonter og som kan skape sterkere bånd mellom store og små. (Foto: Gosia Glogowska)

En romreise for de minste

«En liten perle som egger fantasien og tar barns undring på alvor» skrev BA etter premieren i januar på Den lille store reisen. Nå setter Open Window Theatre Bergen den populære barneforestillingen opp på nytt. 

Skuespiller og kunstnerisk leder i Open Window Theatre, Dominika Minkacz-Sira, har skapt flere forestillinger skreddersydd for de minste. I Den lille store reisen tar hun publikum med ut i verdensrommet i en forestilling som utvider horisonter og som kan skape sterkere bånd mellom store og små.

En forestilling som utvider horisonter og som kan skape sterkere bånd mellom store og små.

Vi blir her kjent med den nysgjerrige lille fuglen Kiwi, som oppfyller drømmen om å fly i en vakker luftballong.

Den svever høyere og høyere, helt opp til månen og stjernene – og Kiwi inviterer de små med på ferden.

Forestillingen er inspirert av hvordan barn går verden i møte. I trygge og varme omgivelser får barna anledning til å bruke alle sine sanser, og utforske farger, former, lyder, lukter og smaker sammen med de voksne.

Dominika Minkacz-Sira er utdannet ved Teaterhøyskole AST i Polen. Frem til nå har hun laget tre barneforestillinger, og ble ifjor tildelt både teaterprisen Rampeløkt Bergen og prisen for Fremragende Polakk i Norge.

Den lille store reisen spilles på Den Nationale Scene med tre forestillinger hver lørdag i april, samt på Barnelørdag 12. mai og 2. juni.

  • Regi: Alicja Morawska-Rubczak
  • Scenografi og kostyme: Barbara Małecka
  • Komponist: Jostein Avdem Fretland
  • Skuespill og dukkeføring: Dominika Minkacz-Sira
  • Lysdesign: Jon Eirik Sira
  • Produsent: Ingrid Saltvik Faanes og Dominika Minkacz-Sira
  • Produsert av Open Window Theatre i samarbeid med DNS

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this