Bergensmagasinet RB Dominika Minkacz Sira 070818 0166
FILOSOFISK BARNETEATER: – Dette er et spennende samarbeid om å lage en meningsfylt forestilling for barn og voksne, sier Dominika Minkacz-Sira. (Arkivfoto: Roy Bjørge)

Verden sett med barneøyne

Del artikkelen i Sosial medier

– Vi ønsker å ta de minste blant oss seriøst, og se på verden gjennom deres øyne, sier Dominika Minkacz-Sira ved Open Window Theatre, som nå setter opp barneforestillingen Riverso på DNS.

– Vi vil utfordre de voksne sammen med barna til å forlate det kjente og opplagte.

Stykket er basert på de populære bøkene om den lille hageelefanten Pomelo, skrevet av den romansk-franske barnebokforfatteren Ramona Badescu og illustrert av Benjamin Chaud.

– Historiene er intelligente, fylt med humor og filosofiske spørsmål og skreddersydd for de yngste barna, lover skuespiller og kunstnerisk leder Dominika Minkacz-Sira, som har fått med seg Mari Kvien Brunvoll til å stå for det musikalske.

pomelo blir stor
TEATER FOR DE MINSTE: Stykket er basert på de kjente barnebøkene om hageelefanten Pomelo.

Teamet bak forestillingen består i tillegg av koreografene Ewa Lorenc og David Lorenc, regissør Alicja Morawska-Rubczak og den polske scenografen Barbara Małecka.

– Dette er et spennende samarbeid hvor ulike kunstformer og kunstnere møtes, alle med en ambisjon om å lage en meningsfylt forestilling for barn og voksne, sier hun, og legger til at dette er en forestilling der de ønsker å ta de minste blant oss seriøst og se på verden gjennom deres øyne.

Den lille hageelefanten Pomelo stiller blant annet eksistensielle spørsmål om det å vokse. Vokser innsiden av ham like fort som utsiden? Tenk om han blir altfor stor? Og kommer han til å slutte å like alt han liker nå?

– Vi vil utfordre de voksne sammen med barna til å forlate det kjente og opplagte, og lete etter nye spørsmål og svar, sier Minkacz-Sira.

– Finnes det alltid en elefant ved roten av en snabel, eller kan det gjemme seg et annet dyr der? Hvordan påvirker det oss hvis opp er ned og ned er opp?

Riverso har urpremiere på Den National Scene lørdag 14. september, og settes deretter opp med en rekke forestillinger frem til og med 3. oktober.

[PostBlock id=419]

[PostBlock id=418]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this