bryanferry
KOMMER TIL BERGENFEST: Lørdag 17. juni blir Bryan Ferry dagens store trekkplaster på Bergenfest. (Pressefoto)

Bryan Ferry til Bergenfest

Del artikkelen i Sosial medier

Sommeren kan synes langt unna, men Bergenfest er allerede godt i gang med planleggingen av neste års arrangement. En av artistene de nå har signert avtale med, er selveste Bryan Ferry.

Crooneren fra Nord-England har en lang karriere å se tilbake på, både som vokalist i kunstrock-bandet Roxy Music og som soloartist. Det vakte også oppsikt da han gjorde en gjesteopptreden på Todd Terjes debutalbum; It’s Album Time (2014), på låten Johnny and Mary, som han også inkluderte på sin så langt siste studioplate, Avonmore (2014).

Bergenfest er godt i gang med planleggingen av neste års arrangement.

Tidligere i år kom han ut med sin aller første konsertplate, med den selvforklarende tittelen Bryan Ferry Live 2015. Utgitt som en påkostet fotobok, med mange bilder fra turneen der opptakene ble gjort, er dette et album med favoritter både fra Roxy Music-tiden og solokarrieren. Lørdag 17. juni blir han nok dagens store trekkplaster på Bergenfest.

Vi får bare håpe at det ikke går en «viktig» fotballkamp samtidig, slik som da han spilte for 3000 fremmøtte på Nattjazz i 2008. Da måtte han få med seg Champions League-finalen mellom Manchester United og Chelsea, og gikk av scenen etter kun 65 minutter. «Publikum ville ha mer, bandet ville ikke gå av scenen – men Bryan Ferry syntes han hadde gitt nok. Og det var synd, for det var bra så lenge det varte», oppsummerte BAs anmelder, Per Randers Haukaas.

Bergenfest har flere artister i ermet, litt mer enn et halvt år før både verdensstjerner og lokale favorittartister inntar scenene på Koengen. I forrige uke ble det klart at de lokale nykommerne 9 Grader Nord og boy pablo, som mottok årets Vipps/Bergenfest-stipend, kommer. Ellers vil nok svært mange se frem til et gjensyn med (han spilte på Plenen i 2015) den britiske singer/songwriteren Mike Rosenberg, bedre kjent under scenenavnet (og det tidligere bandnavnet) Passenger.

Siden debuten i 2007 har han gitt ut åtte album, inkludert årets Young as the Morning Old as the Sea. Gjennombruddet kom i 2012, da han slapp singelen Let Her Go, en låt som er streamet en halv milliard ganger på Spotify.

Det er også store forventninger til Benjamin Clementine, en britisk artist som Rolling Stone har sammenlignet med Nina Simone, intet mindre. «A masterpiece» skrev Independent on Sunday om det Mercury Prize-vinnende debutalbumet At Least for Now (2015). Benjamin Clementines første konsert i Bergen blir med fullt band og flygel.
– Dette blir en høytidsstund, sier Ole Morten Algerøy fra Bergen Live.

Bergenfest 2017 arrangeres 14.-17. juni. Dagspass til festivalen ble lagt ut for salg til early bird-pris på fredag. 

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this