b open2018 3
PÅ HJEMMEBESØK HOS KUNSTNEREN: Publikum besøker kunstneren Torild Strays atelier under fjorårets B-open-festival. (Foto: Tove Lise Mossestad)

Bergenskunstnerne åpner dørene

Del artikkelen i Sosial medier

Hva er et atelier? Hvordan er det å være kunstner? Hvorfor vil noen være kunstner? Hvilken kunst lager de? Hvorfor lager de kunst? Årets B-Open-festival kan gi deg noen av svarene.

Kunstfestivalen B-open er en årlig kunstfestival med fokus på åpne kunstneratelierer i og rundt Bergen sentrum. I år åpnes dørene til hele 130 atelierer i løpet av de to dagene festivalen varer, lørdag 27. til søndag 28. april.

– Det handler om møter; møter mellom publikum, kunsten og kunstnerne, sier prosjektleder Linda Soh Trengereid.

– Det handler om møter mellom publikum, kunsten og kunstnerne.

– B-open er ikke en manager og heller ikke en gallerist, men legger til rette for en unik mulighet hvor publikum kan få tilfredsstilt eller styrket sin nysgjerrighet for hva som rører seg i hjertet av Bergens kunstliv.

Det er også en rekke andre arrangementer som skjer under B-open paraplyen denne helgen. Du finner en fullstendig oversikt på festivalens nettside. Alle aktivitetene tilknyttet festivalen er gratis, og passer for publikum i alle aldre.

[PostBlock id=320]

Fakta

B-open

  • To dager i året åpner profesjonelle kunstnere i Bergen og omegn dørene til atelierene sine.
  • I år kan publikum besøke over 130 kunstnere.
  • Festivalen er en unik mulighet til å utforske din lokale kunstscene, få en sniktitt bak kulissene og se hvor det hele begynner.
  • På lørdag 27. april holder sentrumsatelierene åpent, og på søndag 28. april er det atelierene rundt Bergen sentrum sin tur.
  • I tillegg blir det arrangert workshoper, utstillinger, guidede turer, kunstmarked, gratis transport med veteranbuss og mye mer.
  • Festivalen drives med en kombinasjon av offentlige og private midler, er åpen for alle, både store og små, og alle aktivitetene er gratis!
  • Organisatorisk springer B-open ut fra fagorganisasjonene Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH), Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN) og Hordaland Kunstsenter (HKS).
  • Fullstendig oversikt over kunstnere som holder åpent atelier og alle de andre aktivitetene tilknyttet festivalhelgen finner du på B-opens nettside.

[PostBlock id=43]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this