strikkefestival1
NY FESTIVAL: Fabrikkmuseet i Salhus inviterer denne helgen til Strikkefestival. (Foto: Norsk trikotasjemuseum i Salhus)

Strikkefestival i Salhus

Del artikkelen i Sosial medier

I dag går startskuddet for den helt nye Bergen strikkefestival. Dette blir en helg med Silja Sol-konsert, foredrag, workshops, innspilling av podcast, marked og strikkekurs for menn på Norsk Trikotasjemuseum i Salhus.

– Det dukker stadig opp strikkefestivaler, og alle de største byene har allerede fått sin festival. Derfor er det på høy tid at Bergen får sin egen festival, sier museumsleder Ann Kristin Ramstrøm.

– Det er på høy tid at Bergen får sin egen strikkefestival.

Utpå kvelden i dag blir det konsert med Silja Sol, mens Unnveig Ås kommer for å underholde i morgen kveld. Strikkekjendiser som Tone Loeng, som står bak Koftegruppa (med 70.000 medlemmer) på Facebook, og Marthe & Marthe, som har suksess med podcast om strikking, kommer på festivalen.

– Sosiale medier blir stadig mer viktig som møtested for strikkere. Her deler de foto og inspirasjon med hverandre. Derfor har vi også fått med Kristin Frønsdal, som har flere tusen følgere på Instagram. Hun skal holde en workshop med inspirasjon til å ta gode foto av det man strikker.

Museet får ellers besøk av Rauma Garn, som er en av få garnprodusenter i Norge, og som opplever en økende entusiasme rundt norsk garn. Det blir også moteoppvisning i fabrikken med deres strikkevarer.

Det blir også strikkesalonger, der en kan sitte ned med sitt strikketøy og høre Marit Eikemo og Henning H. Bergsvåg lese fra sine bøker, og på søndag kommer Njord Svendsen for å lese fra barneboken Bomulv.

– Vi regner med å ta imot nærmere tusen strikkeinteresserte i løpet av helga, sier Ramstrøm, og lover at dette er en festival som passer både for kvinner og menn.
– Lars Myklebust fra Strikkelykke AS i Bergen vil utfordre menn til å lære seg å strikke en tversoversløyfe.

Og dersom du trenger transport, setes det opp en egen festivalbuss.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this