Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
BRANSJEFESTIVAL FOR BERGEN: En bredt representert og sammensatt gruppe fra musikkmiljøet står bak den nye bransjefestivalen. Fra venstre: Joar Nicolaysen (Brak), Erlend Klette (Brak), Tarjei Selvik (Kronbar), Monica Santos Herberg (Kulturkabalen og Klangkollektivet), Lillian Santos Herberg (Kulturkabalen), Helene Nitteberg Nordstad, Rebekka Knotten (Fröd Musikkselskap) og Karen Sofie Sørensen (Brak). (Foto: Vill Vill Vest).

Bergen får egen bransjefestival

Bergen er den eneste store musikkbyen i landet uten en egen bransjefestival. Inntil nå.

Vill Vill Vest (www.villvillvest.no) er en ny musikkfestival i Bergen som går av stabelen 15.-16. september 2016. Målet vil være å vise fram nye, spennende og aktuelle artister i Norge samtidig som den skal gi profesjonelle musikere en arena til å møte nasjonal og internasjonal bransje.

Initiativet er satt i gang av en bredt representert og sammensatt gruppe fra musikkmiljøet, som mener det neste steget for Bergen som kulturby er et arrangement for å samle Norges musikkbransje i byen.

– Vi trenger en slik arena for å vise fram musikkbyen Bergen. Dette kan også bidra til at miljøet styrkes og samarbeider enda bedre, sier Karen Sofie Sørensen, daglig leder i Brak.

– Bergen og Vestlandet trenger en årlig bransje-«happening», der folk kan møtes og forhåpentlig se bransjen vokse fra år til år, utdyper Mikal Telle fra Tellé Records og Made Management.

Festivalen består av en konsert og en seminardel. Konsertene vil bestå av både nye og aktuelle artister som vil fylle scenene på Hulen, Garage, Kvarteret, Landmark, Østre, Robot, Apollon og KOK. Seminardelen og det faglige programmet arrangeres av Brak og vil i hovedsak foregå på Litteraturhuset i Bergen.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this