vegard sletten grieghallen1
VIL LØFTE BERGEN: – Bergen Awards er et arrangement for alle, der vi feirer alle byens gode krefter, sier Vegard Sletten.

Bergen Awards flyttes til Grieghallen

Del artikkelen i Sosial medier

Grunnet stor pågang flyttes årets Bergen Awards til Grieghallen. Dette blir andre gang denne hyllesten av alle byens gode krefter finner sted, og denne gangen utvides arrangementet med en egen pris til årets forsker/forskerteam.

– Under den første Bergen Awards fylte vi Kongesalen på Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen, og hadde 150 mennesker på venteliste. Vi har derfor valgt å øke kapasiteten på neste års prisutdeling, sier daglig leder i Bergensmagasinet, Vegard Sletten.

– Vi trenger å løfte frem og hylle de personer, organisasjoner og bedrifter som våger og som fører byen vår videre.

Grieghallen er blitt med som samarbeidspartner til arrangementet, og har stilt Peer Gynt-salen til rådighet. Her blir det mulig å samle inntil 550 deltagere til Bergen Awards 2017, der det skal deles ut priser i hele 12 kategorier. Nytt av året er en egen pris til årets forsker/forskerteam, i regi av Universitetet i Bergen.

DET BESTE FRA BERGEN

– Vi trenger å løfte frem og hylle de personer, organisasjoner og bedrifter som våger og som fører byen vår videre, samtidig som vi samler kultur, idrett, akademia og næringsliv til en sjelden sammenkomst, sier Sletten, som tok initiativet til denne prisen bare et halvt år inn i Bergensmagasinets eksistens.

Ideen kom til ham etter mange år som aktiv i næringslivet i Bergen, blant annet med styreverv i Salgs- og reklameforeningen og medlemskap i Bergen næringsråd.

– Bergen Awards skal være en prisutdeling i forlengelsen av alt Bergensmagasinet ønsker å være og å stå for, sier han, og viser til det publikasjonen vår har som visjon: «Å løfte frem gründere, talenter, og for øvrig alle menneskene som bor i verdens vakreste by».

– Dette er en levende by full av mennesker som ønsker å gjøre sitt for å løfte oss alle opp og frem, enten det er gjennom kulturelle begivenheter, idrettsbragder, og nyskapende gründersatsinger. Det er et bilde som vi ønsker vi å få frem gjennom våre spalter.

TOK DEN LEDIGE STOLEN

– Trenger egentlig bergenserne å få styrket selvfølelsen ytterligere?

– Det kan du si. Men jeg har savnet litt entusiasme i bybildet i senere år, ikke minst gjennom media. Folkefesten under Sykkel-VM i høst viste bergenserne på sitt aller beste frem for millioner av tvseere over hele verden, men jeg irriterte meg over hvor negative media var både i forkant og umiddelbart etter denne begivenheten.

Vegard Sletten savnet en stemme som løftet frem og hyllet alt som er bra med byen vår, og det er litt der Bergensmagasinet har funnet sin plass.

– Vi så at den stolen var ledig, og da valgte vi å ta den posisjonen, sier han.

– Så Bergensmagasinet og Bergen Awards er kommet for å bli?

– Det vil forundre meg om noe annet skjer. Det har gått bra så langt, og vi har flere spennende planer for tiden fremover.

EN BERGENSK TRADISJON

– For Bergen Awards er det vel slik, at du trenger bare å gjøre ting to ganger her i Bergen for å skape en tradisjon?

– Hehe. Du kan si det slik, at første gangen handlet litt om å prøve og feile. Når vi nå går i gang for andre gang, skal vi finpusse en del, og bruke erfaringene fra sist til å lage et enda bedre arrangement.

For å dra arrangementet i land, har han alliert seg med en rekke lokale bedrifter, foreninger og organisasjoner. Som nevnt skal det deles ut 12 priser. Ti av dem er innenfor næringsliv, idrett, kultur og akademia, der det handler om å trekke frem de mest fremtredende innen hver kategori.

I tillegg skal det deles ut to priser i åpne kategorier. Årets hederspris tildeles en person som over en årrekke har vært i front på sitt område, mens Årets ildsjel går til en person som har vist stor hjertevarme.

Bergen Awards 2017 holdes i Peer Gynt-salen (Grieghallen) fredag 16. februar fra kl. 19.00. Billetter legges ut til forhåndssalg på ticketco.no itidlig i januar – enten i form av hele bord til bedrifter/organisasjoner eller enkeltbilletter til privatpersoner.

bergenawards FAKTA
BERGENS-INSPIRERT LOGO: Logoen til Bergen Awards er designet av Myreze.com, og er blant annet inspirert av vinklene på takkonstruksjonene på Bryggen.

Fakta

Bergensprisen 2017

 • Bergensprisens visjon er å «motivere til bærekraftig utvikling innen kultur, idrett, politikk og næringsliv til byen og Bergensregionens beste».
 • Bergensprisen skal være en høythengende pris som skal gies til fremtredende personer, organisasjoner, bedrifter, lag og talenter som har utmerket seg i sitt virkefelt til nytte/glede for bergensregionen og bergenseren.
 • Bergensprisen deles ut av habile juryer som grundig har vurdert alternativene etter høyverdige prinsipper.
 • Bergensprisen involverer organisasjoner og foreninger i juryeringen, og tilrettelegger for en verdig prisutdeling og nettverksarena, der disse møtes på tvers av sine virke og interessefelt.
 • Bergensprisen deles ut en gang hvert år (medio februar). Arrangementet skal holde høy standard, og gi nominerte, vinnere og øvrig publikum en god opplevelse.
 • Juryer settes ned av organisasjoner og foreninger i Bergen med oppgave å nominere tre kandidater i aktuell kategori, samt kåre vinner.
 • Årets prisutdeling finner sted i Grieghallen fredag 16. februar fra kl. 19.00. Selve prisutdelingen foregår fra kl. 20.00 til 23.00. Etterpå blir det afterparty frem til kl. 02.00.

Bergensprisen deles ut i 12 kategorier:

 1. Årets gründer (jury: Bergen Teknologioverføring, prisutdeler: Hilde Indresøvde)
 2. Årets artist/band (jury: Vill Vill Vest, prisutdeler: Vilde Blomhoff)
 3. Årets unge idrettstalent (jury: Hordaland Idrettskrets, prisutdeler: Knut Songve)
 4. Årets idrettsbragd (jury: Olympiatoppen Vest, prisutdeler: Pia Mørk Andreassen)
 5. Årets døråpner (jury: Bergen Reiselivslag, prisutdeler: Ole Warberg)
 6. Årets markedsfører (jury: Salg og Reklameforeningen, prisutdeler: Therese Rygg)
 7. Årets designer (jury: Design Region Bergen, prisutdeler: Monica Hannestad)
 8. Årets bedrift (jury: Bergen Næringsråd, prisutdeler: Marit Warncke)
 9. Årets forsker/forskerteam (jury: Universitetet i Bergen, prisutdeler: Dag Rune Olsen)
 10. Årets kulturbegivenhet (jury: Ole Bull Scene, prisutdeler: Sølvi Rolland)
 11. Årets ildsjel (jury: egen jury, prisutdeler: Trude Drevland)
 12. Årets hederspris (egen jury, prisutdeler: ikke kjent)

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this