12376303 10156726606285707 7317734157724159173 n

10 år med mikrofestival

Del artikkelen i Sosial medier

På lørdag er det nok en gang klart for den familievennlige Grevehagen Mikrofestival, med Vamp-vokalist Vidar Johnsen og Butterfly Garden øverst på plakaten.

Endagsfestivalen i Sandviken har siden starten hatt besøk av rundt 300 musikere fra hele Vestlandet. Til årets program har de blant annet hentet inn Vidar Johnsen, kjent for sin rolle som vokalist i Haugesunds-gruppen Vamp. For tiden har han suksess med låten Duetten sammen med Rita Eriksen.

Vi har også forventninger til Butterfly Garden, som spilte sin første konsert på 15 år på Garage i romjulen. Ledet av Calle Hamre er dette et band som forsvant alt for tidlig, men som nå er tilbake i fin form. Med seg på scenen har han originalmedlemmene Cato Eikeland (bass), Rodrigo Lopez (tangenter) og Trygve Guldbrandsen (trommer), samt den nye gitaristen Eirik Vognstølen (Shaman Elephant).

Festivalen starter kl. 13.00 med gratis konsert fra Rytmisk senter (Bergen kommunale musikkskole). Videre blir det crooner-låter og latinske rytmer fra Paradis Big Band, med festivalgeneral Kurt Wieman som vokalist, mens The Soulmates Band vil bidra med kjente låter fra de «vennesjangrene» som ligger i navnet: soul, R’n B, funk, og blues.

Årets konferansier er Atle Nielsen, og kulturbyråd Julie Andersland (V) kommer for å åpne festivalen. Festivalen har også, som seg hør og bør, sin egen festivalkunstner i Kjell Johannessen; nærmeste nabo til Grevehagen og en anerkjent keramiker og skulptør. Arbeidene hans kan kjøpes fra galleriet hans under hele festivalen.

Grevehagen Mikrofestival, lørdag 28. mai kl. 16:00 – 20:00. 

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this