Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
DATAROCK-VOKALISTEN SANG JAZZ: Fredrik Saroea sang Chet Baker-låter, sammen med musikerne Are Ovesen, Bjarne Øymyr, Alexander Grieg og Nils Are Drønen. Til høyre i bildet: Bergensmagasinets utsendte, strategisk plassert mellom bassist og pianist. (Foto: Helge Kvamme)

Solidaritetskonsert på nabolagspub

Lørdag for halvannen uke siden arrangerte Dr. Wiesener heldagsfestivalen Lørdag for Lesbos, med artister og underholdning fra kl. 14 og langt ut i de små timer. Programmet inneholdt i tillegg mat fra Midtøsten, foredrag, loppemarked, loddsalg og ansiktsmaling.

– Vi ønsker å være både et sted med tydelige verdier og en ressurs i samfunnet, enten det er i lokalmiljøet eller i et større perspektiv.

Alle inntekter gikk uavkortet til organisasjonen Dråpen i havet, som hjelper flyktninger som ankommer Hellas.
– Vi ble kontaktet av Kristine Gjelsvik, som er lærer ved Rothaugen Ungdomsskole, forteller daglig leder Rolf Nitter.

– Når hun har reist til Lesbos for å bidra, har lærerkollegaene hennes og rektor ved skolen stilt opp og undervist hennes timer slik at hun har fått lønn når hun har vært bortreist, sier han.

På øyen Lesbos i Hellas ligger flyktningleiren Moria. Her lever mange titusentalls flyktninger under forferdelige forhold, og i langvarig transit.
– Mange av oss kjenner på en hjelpeløshet når vi ser bilder og leser artikler om flyktningkrisen som herjer i verden. Vi på Dr. Wiesener ønsker å gjøre vår bit, sier Nitter.

UNDERHOLDNING I 12 TIMER

MINIFESTIVAL FOR FLYKTNINGER: – Både næringsliv og privatpersoner har sluttet opp om arrangementet, sier Rolf Nitter. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Plakaten lovet blant annet konserter med Kristian Linz, Calle Hamre og Simen Walle, Arne Håkon Tjelle (Soft Ride), Elizabeth Fonnes, Fredrik Saroea (Datarock), Helge Grønhaug (De Musikalske Dvergene) og Junivers, før DJ Simon Alejandro og KrabbeLars fikk avslutte det hele.

Soft Rides Arne Håkon Tjelle stilte opp alene, noe tidligere enn annonsert, med milde toner for en døsig sommerettermiddag. Han hadde forøvrig stilt opp helgen før også ved et uhell.

Fredrik Saroea kom på scenen kl. 19, sammen med en jazzkvartett.

Han sa litt unnskyldende at de kun bydde på lystige låter, men oppfordret underveis om å drikke så det monnet (til inntekt for saken) og ikke la seg affisere av at bandet spilte.

Bergensmagasinets representant ble i løpet av kvelden gradvis bygget inn i orkesteret idet pianoet kom og bygget en borg rundt bordet, så det var en sjeldent intim konsertopplevelse der mellom pianisten og bassisten – med god utsikt til spesielt fantasifull og opplagt tromming.

Helge Grønhaug fra De Musikalske Dvergene kom på scenen etterpå, og snakket om å hoppe etter Wirkola (eller sa han spelle etter Wirkola?), men det manglet ikke på stemning i rommet med klassikere som Torsdagsfisken og Marianne (Tempo Corvette). Til og med en ny låt fra det kommende albumet fikk vi høre.

TYDELIGE VERDIER

Mer informasjon: drapenihavet.no

– Det har vært enorm oppslutning rundt arrangementet, og både næringsliv og privatpersoner har stilt opp. Hansa, Kiwi og Isbjørn is har bidratt med varer og musikere har ringt og spurt om å få bidra selv, sier Nitter, som ikke nøler med å omtale arrangementet som «en av de flotteste kveldene i Wieseners historie».

– Tilbakemeldingene har vært utrolig positive, både fra dem som har deltatt og publikum, legger han til.

– Vi ønsker å være både et sted med tydelige verdier og en ressurs i samfunnet, enten det er i lokalmiljøet eller i et større perspektiv. Selskapet vårt heter jo Lykke AS.

Arrangementet tok inn rundt 17.000 kroner via Vipps innen mandagen etter.

Dråpen i havet regner med å få inn ytterligere 50.000-60.000 fra ringvirkninger i etterkant.

– Dette er midler de kan bruke fritt. Det er ikke viktig for oss å få en rapport om akkurat hva midlene går til, vi har full tillit til at organisasjonen kan forvalte midlene på best mulig måte selv.

BARTENDER MED KATTEBARTER: – Det var topp stemning fra vi åpnet til vi stengte, sier bartender Beathe Bussesund Larsen, som hadde benyttet seg av tilbudet om ansiktsmaling. (Foto: Roy Bjørge)
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this