Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
HOLDER DEG OPPDATERT: – Å være oppdatert på hva som skjer innen elektro er en viktig del av en elektrikers hverdag, sier Lars Haugland ved Bergen Videreutdanning AS.

INNHOLDSANNONSE

Vil du bli elektriker?

– Her ved Bergen Videreutdanning lærer man om forholdet mellom strøm, spenning, motstand og effekt. Det er grunnleggende for hele elektrofaget, sier Lars Haugland.

Lars Haugland er selv elektriker og innehar så å si alle papirer som finnes i faget. Neste år har han drevet Bergen Videreutdanning AS i 20 år. Der tilbyr de ulike elektrokurs innenfor Vg1, Vg2 og Vg3.

Mer informasjon: bvu.no

– I høst holder vi fire kurs. Det er kurs i installasjon i eksplosjonsfarlige områder, forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg, også kalt FSE-kurs, kurs i varmt arbeid samt forberedelse til fagprøven, forteller Haugland.

Videreutdanningen er både teoretisk og praktisk rettet. Kursene foregår på kveldstid hver uke, og lørdag kan man delta på praktiske oppgaver hvis man ønsker det.

– Fem sertifiserte og dyktige lærere med erfaring fra både land-, offshore- og undervisning, følger opp elevene helt til de avgir eksamen i desember, sier Haugland, som har kurset over 400 elever siden han startet opp tilbake i 1999.

Det er viktig å kunne forskrifter og normer og gjøre seg kjent med montørhåndboka. Bergen Videreutdanning AS sørger for at alle elever får med seg denne kunnskapen.

– De som kommer hit vil få en solid kompetanse, fastslår Haugland.

I hvert klasserom finnes en rekke apparater og utstyr som elevene får bruke og teste i forbindelse med undervisningen.

– I elektrofaget kommer det stadig nye systemer og bedre elektronikk som man må sette seg inn i. Vi er derfor nødt til å alltid holde oss oppdaterte, forteller den erfarne elektrikeren.

– Vi får elever fra mange forskjellige steder. For det første er det en del firmaer som sender elever til oss. Dessuten kommer det noen som ønsker å bli elektrikere, men som ikke har fått plass i Bergen. Til slutt har vi de som kanskje har valgt feil yrkesvei tidligere eller som har brukt opp sine år med vanlig skolegang, forteller Haugland.

– Her har vi elever i alderen 16 til 50, fortsetter han.

Bergen Videreutdanning AS kan vise til en rekke firmareferanser, og har gitt opplæring både til Statoil, BKK, Frøland & Noss, Mongstad elektro, FMC og Bergen Maritime skole.

– Om ønskelig kan vi også holde kurs hos bedriften, avslutter han.

Påmeldingsfrist for vårsemesteret er 7. januar

GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP: Elektrikerfaget er blant annet basert på Ohms lov, som sier noe om forholdet mellom strøm, spenning, motstand og effekt. – Dette er grunnleggende kunnskap for elektrikere, sier Lars Haugland.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this