Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
FOR ANDRE GANG: Bergen City Marathon-arrangementet hadde tilsammen 12.000 deltagere i vår. Til helgen arrangerer TIL Viking sitt nye bergensløp, Bergen City Milen. (Foto: BCM)

– Vi har ikke sett toppen ennå

Bergen City Marathon satte rekord med 12.000 deltagere i vår. Nå har TIL Viking ambisjoner om å skape et nytt løpeeventyr i Bergens gater når Bergen City Milen til helgen arrangeres for andre gang.

Bergen City Marathon har allerede etablert seg som det tredje største mosjonsløpet i Norge, bare slått av Holmenkollstafetten og Oslo Maraton. I fjor så Bergen City Milen dagens lys, og med 557 deltagere i sentrumsløpet fikk TIL Viking en god start, samtidig som potensialet for å vokse er stort.

IKKE NÅDD TOPPEN

Men aller først: Vårens løpeeventyr med start og målpassering på Bryggen passerte 12.000, og noterte en ny milepæl i arrangementets historie. Løpet har økt jevnt og trutt for hvert år siden starten med 1541 deltagere i 2012.

– Mange har startet med å delta på et stafettlag gjennom sin bedrift eller en organisasjon hvor de løper en kort distanse, og så blir de gjennom dette inspirert til å delta på egenhånd på halvmaraton.

– Vi har spurt oss selv mange ganger om vi er på toppen av løpebølgen nå, men jeg tror ikke vi er det. Kombinasjonen av at folk er opptatt av trening og helse, og at vi har skapt en stor begivenhet som ikke bare er for de beste, men som tar mål av seg å være et arrangement for alle, er noe av grunnen til suksessen. Og så er jeg ikke i tvil om at det har stor betydning at vi har seks-syv treningssamlinger i månedene før arrangementet, sier leder for løpet, Janne Jensen.

TIL Viking starter allerede første helgen i januar med vanlige treninger og løpeskole hvor man lærer om hva som kreves for å fullføre en halv- eller helmaraton.

STOR BEGIVENHET: – Vi har spurt oss selv mange ganger om vi er på toppen av løpebølgen nå, men jeg tror ikke vi er det. Kombinasjonen av at folk er opptatt av trening og helse, og at vi har skapt en stor begivenhet som ikke bare er for de beste, men som tar mål av seg å være et arrangement for alle, er noe av grunnen til suksessen. (Foto: Ove Landro)

– Her er terskelen lav, og vi har trenere som tilpasser farten slik at alle kan delta. Og så er det gratis. På noen av disse treningene har det kommet tre hundre mennesker, og det blir nesten som små løpsarrangementer i seg selv. Dette gjør vi for å vise at alle kan være med, og vi ser stadig nye fjes på disse kveldene.

INTERESSEN ØKER

Denne høsten er det milen-arrangementet som gjelder, og også her øker interessen.

– Nå har vi bestemt oss for å ha løpetrening også i forkant av Bergen City Milen, og da vi la dette ut på Facebook, hadde to hundre meldt sin interesse på bare et døgn. For oss er dette en veldig hyggelig bekreftelse på at interessen øker også for milen, og potensialet er stort.

– Hvor stort?

– Vi kan ta imot 5000 deltagere på milen, og det er det som er målet vårt på sikt. Mange har etterspurt en ti kilometer, og kanskje vi med dette arrangementet treffer flere som ikke tør å legge ut på en halvmaraton.

LEGGER OM LIVSSTILEN

– Vi ser også at mange har startet med å delta på et stafettlag gjennom sin bedrift eller en organisasjon hvor de løper en kort distanse, og så blir de gjennom dette inspirert til og klar for å delta på egenhånd på halvmaraton. Slik får vi stadig vekk med oss folk som ikke har løpt noe særlig før, og for oss er dette et tegn på at mange har lagt om livsstilen gjennom oss. Og da føler vi at vi har fått noe til. Dette inspirerer oss veldig, sier Jensen.

Som minner om at selv om Bergen City-arrangementet til sammen hadde 12.000 deltagere i vår, fordeler løperne seg på flere forskjellige distanser, og at tallet på den største distansen halvmaraton var 5.500.

– Derfor mener vi det er realistisk å ha 5000 deltagere som mål for milen.

I år er start- og målområdet lagt til Torgallmenningen.

– Det er en bedre og finere arena enn Vågsallmenningen. Men løypen er i år som i fjor veldig sentrumsnær, opplyser Jensen.

– Løperne skal til Kaigaten, rundt Storelungeren, inn på Damsgårdsveien og løpe på kaien ved Puddefjorden før de tar seg over Småpudden, inn i Nygårdsparken, og så skal løperne innom noen av byens gater, de passerer Fotballpuben og kommer i mål igjen på Torgallmenningen. Løypen er flat med bare noen få meter med stigning ut av Nygårdsparken og opp Lyder Sagensgate.

5000 DELTAGERE: Arrangøren mener det er realistisk å håpe på 5000 deltagere på milen, men tror løpet trenger noe tid på å etablere seg. (Foto: BCM)
Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this