Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
FESTSPILLFORESTILLING: Årets festspillforestilling med Carte Blanche markerer også slutten på Hooman Sharifis fire år som teatersjef. (Foto: Helge Hansen)

Teatersjef går av

Carte Blanche har urpremiere på festspillforestillingen Souflette på torsdag. Forestillingen markerer slutten på Hooman Sharifis fireårige periode som teatersjef for Norges Nasjonale Kompani for Samtidsdans.

– Det har vært et privilegium for meg å få bidra til samfunnsdebatten slik jeg har fått muligheten til gjennom Carte Blanche de siste fire årene. Kunst skal ikke bare være pynt, sier den avtroppende teatersjefen.

– Det har vært et privilegium for meg å få bidra til samfunnsdebatten slik jeg har fått muligheten til gjennom Carte Blanche.

«Soufflette» er et fransk slanguttrykk som betyr å blåse røyk inn i munnen på en annen person. Det er en intim handling der pusten gir liv og beruselse.

Å utføre en «soufflette» krever mot. Det åpner porten til en utfordrende reise.

Danserne tar fatt på reisen med sine kropper og drømmer, og skaper ifølge pressemeldingen «sin egen kultur med kroppslig perkusjon, gjenferdslignende danser og evige mutasjoner», der det blåses «et musikalsk åndedrag fra Middelalderen gjennom våre lepper som forener gammelt og moderne, mørkt og lyst, naturlig og kunstig».

Premieren på «Soufflette» er torsdag 24. mai i Studio Bergen.

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this