kongenskabaret1
INTENST OG TEATRALSK: På fjorårets kabaret spilte Children of Carnival sin dystre og teatralske sigøynerrock. De kommer ikke i år, men vokalisten deres Gøran stiller på scenen sammen med nystartede Vöödöö, som avslutter sin første norgesturné på Kongens kabaret. (Foto: Diana A Wight)

Syv band, to scener, ett show

Del artikkelen i Sosial medier

Er det et sirkus? En revy? En talentkonkurranse? Nei, ingen av delene. Det er en kabaret. Kongens kabaret.

– Det begynte med en samtale mellom meg, min samboer Angelina Penner og Joachim Skjold, der vi ble enige om at vi savnet en helhetlig festivalopplevelse, sier Eivind Gjertsen, som sammen med de to nevnte nå inviterer til nok en Kongens kabaret.

– Sjangeren er ikke viktig, men at det passer i helheten.

– Som oftest er festivaler lagt opp med ett band til et publikum, det neste til et annet. Vi ønsket i stedet å lage en helhetlig bandliste, forklarer han.

kongenskabaret2
INGEN HEADLINERE: – Vi hadde skutt oss selv i foten dersom vi hadde promotert en grunn til kun å komme på den siste konserten. Vår visjon er å øke eksponeringsverdien for hvert band, sier Eivind Gjertsen. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

SYV BAND, SYV AKTER

Med så mangfoldige talenter som vi har her i Bergen, var det lett å videreføre denne tanken i et helt show, der de ulike bandene fikk gjøre hver sin opptreden på scenen, presentert som akter i en, ja, du gjettet det, kabaret.

– Mange artister ble tatt litt på sengen da vi gjorde dette for første gang i fjor. Til årets show har vi mottatt fire ganger flere søkt om å få være med, forteller han.

Totalt syv band/artister står for kveldens underholdning. Til slutt kommer alle på scenen og synger en gammel slager sammen.

Totalt syv band/artister står for kveldens underholdning. Til slutt kommer alle på scenen og synger en gammel slager sammen.
– Hvilken sang blir en overraskelse.

Her er ellers mye å glede seg til. Deadbeat fra Oslo kommer, ifølge Gjertsen et «zombieapokalyptisk psychobillyband som tar punken tilbake til 70-tallet», Novocaine er tilbake med mer «trist musikk for glade mennesker», det nystartede tungrockbandet Vöödöö kommer, det samme gjør Gjertsens eget band, singelaktuelle St. Bennetts, som spiller en folkinspirert heavyrock.

Oslobandet Windmills & Giants kommer også, med alt-country-inspirert folkrock, samt den brasiliansk/bergenske artisten ReSouza (Renate Hellerud) og Sturle Sandvik fra Sunnfjord, som har spesialisert seg på tapping (spesiell gitarteknikk der musikeren slår på strengene på gripebrettet).

KANSKJE KOMMER HARALD

Alle artistene tildeles 30-40 minutter. For å kunne avvikle arrangementet mest mulig sømløst, legger de det opp med to scener inne i lokalet – slik at når en akt har gjort seg ferdig, står den neste klar.

– Jeg skjønner jo at det kan være tungt å fordøye en forestilling som til sammen varer i fem timer. Vi bryter derfor opp med roligere konserter innimellom, som tar ned tempoet, sier han.
– Sjangeren er ikke viktig, men at det passer i helheten.

– Hva med Kong Harald? Burde dere ikke invitere han til Kongens kabaret?

– Hehe. Han er velkommen til å komme. Jeg skriver gjerne ut en egen VIP-billett til ham.

– Vil han få en egen losje?

– Hvis kongen kommer, kan han få en plass på balkongen over konsertsalen.

– Nei, men vi kommer til å kle hele Teglverket i galla, med duker og hvite stearinlys på bordene og The Great Gatsby-stil på dem som jobber. Hvis kongen kommer, kan han få en plass på balkongen over konsertsalen. Dette er tross alt den eneste gangen i året at Teglverket gjør noe slikt.

Det Akademiske kvarter, lørdag 7. oktober. Mer informasjon: kongenskabaret.no og facebook.com/kongenskabaret

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this