kongenskabaret
INVITERER TIL KONGENS KABARET: Eivind Gjertsen har, sammen med sin samboer Angelina Penner, kollega Torbjørn Heie og venn Joachim Skjold, satt sammen en kveld helt utenom det vanlige. Fra venstre: Angelina Penner, Eivind Gjertsen og Joachim Skjold. (Foto: Privat)

Kongelig festaften på Kvarteret

Del artikkelen i Sosial medier

Fem konserter, tre ekstranummer, to scener, én kveld, ett lokale, ett show. Velkommen til Kongens kabaret.

– Som uavhengige arrangører, med god kjennskap til lokale musikere, tror jeg vi stiller med et unikt underholdningskonsept, sier festivalsjef Eivind Gjertsen om Kongens Kabaret, en minifestival som holdes på Kvarteret lørdag 8. oktober.
– Vi har valgt ut artister som vi mener har et unikt særpreg, og ser for oss et arrangement der vi knytter artister og publikummere tettere sammen.

– Vi ser for oss et arrangement der vi knytter artister og publikummere tettere sammen.

Eivind Gjertsen har, sammen med sin samboer Angelina Penner, kollega Torbjørn Heie og venn Joachim Skjold, satt sammen en kveld helt utenom det vanlige. Det hele startet som en observasjon.

– Det er et stort mangfold av dyktige lokale musikere i Norge, som sjelden får muligheten til å vise seg frem på en scene. Etter å ha forhørt oss med lokale musikere, kunne vi konkludere med at denne observasjonen var et faktum, forteller Gjertsen.

– Vi kom da på ideen om å lage et show som binder alle bandene sammen til en felles opplevelse. Ved å bruke en sekundær scene med ekstranummer, og en konferansier til å lose publikum, har vi sydd dette sammen til en kabaret.

På Kongens kabaret vil du få se den alternative rocke-kvartetten St. Bennett’s, som engasjerende forteller sine fiktive borgerkrigshistorier, mens gaffateipentusiastene i Gaffoot stiller med bluesgitar og pålagte innspill fra alt fra vaskebrett til bensinkanne.

Strengeplukk og Felegnukk fra Stavanger tar med sin ferske nye EP og spiller ny bluegrass i en klassisk oppsetning. Dette betyr at kvintetten, samlet rundt èn mikrofon, spiller stående bass, fele, banjo, mandolin og gitar.

Lokale Children of Carnivale kommer også, med sin dystre og teatralske gypsyrock, det samme gjør østlandske Up Against the Phantom, som spiller en slags indiepoprock, trioen Manana Mango, Marthe Halås (Stjernestøv) sammen med gitarist Halvard Olsen Gjestvang, samt BSI-dansere, som har satt opp en egen liten forestilling for anledningen.

Teglverket (Kvarteret), 8. oktober kl. 20:30

 

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this