Femina
Femina (pressefoto)

Fire dager med fargerik musikk

Del artikkelen i Sosial medier

Bergen Internasjonale Musikkfestival er 10 år, og markerer dette med et program med plass til både lokale og internasjonale artister.

Festivalen presenterer både etablerte stjerner og nykommere, og samarbeidsprosjekter på tvers av musikalske og geografiske grenser.

– Det blir musikk fra nesten hele verden, blant annet Midtøsten, Sør-Amerika og Afrika.

Det blir også en egen ungdomskveld, barnehagekonsert og familiekonsert. Konsertarena er på Bergen Internasjonale Kultursenter i Kong Oscars gate 15.

– Det blir musikk fra nesten hele verden, blant annet Midtøsten, Sør-Amerika og Afrika, lover festivalsjef Tine Larsen.

Det hele sparkes i gang med ungdomskveld på onsdag, der publikum får møte rapperen KCruz3. Han kom til Bergen fra Kenya for tre år siden, og har allerede markert seg sterkt. Samme kveld blir det også en opptreden fra L.U:N.A., som er en en tøff kvinnelig bergens-rapper/sanger som ikke er redd for å gå nye veier.

Dagen etter blir det konsert med kurdiske Farzan Darabi. Hun er fra Iran, og spiller på det tradisjonsrike instrumentet tanbour. Norsk-brasilianske reSouza fortsetter kvelden med folk- og bossanovainspirert musikk, før Mimmi fra Norge/Senegal avslutter kvelden med store følelser i en sjanger hun selv definerer som barokkpop.

Omar Souleyman spiller en slags energisk blanding av tradisjonell arabisk musikk og acid house.

Fredagskvelden starter med bergensrapperen Action The Man, aka Selim Mutic, deretter blir det urpremiere for Vestland Sound Machine – beskrevet som et møte mellom Ghanas trommetradisjoner og Berlins mørke techno-scene – før det som kanskje er festivalens største trekkplaster inntar scenen.

Vi snakker da om den syriske verdensstjernen Omar Souleyman, som er tilbake i Bergen etter en allerede legendarisk Garage-konsert i midten av mars. Han er blant annet kjent for å ha samarbeidet med Björk, og spiller en slags energisk blanding av tradisjonell arabisk musikk og acid house.

Festivalen avsluttes på lørdagen. Først ut da er Faith Mussa fra Malawi, fulgt av somaliske Ayanna, som har med gjester fra Bergens undergrunn – før den argentinske trioen Fémina (se video over) avslutter det hele med sin blanding av latino, rap og funk. Dette bandet inviterer også til en egen familiekonsert på dagtid lørdag 27. oktober.

Bergen internasjonale musikkfestival, 24. – 27. oktober.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this