Featured Video Play Icon

Skriker inn Halloween-feiringen

Del artikkelen i Sosial medier

Hva får du hvis du tar litt urprog, med taktskifter og jazzblås, blander det med Frank Zappa på det villeste – og smører det hele sammen med klientellet fra Go Go Bar i Twin Peaks?

– De fleste låtene på den nye platen ble skrevet før jeg så Twin Peaks-serien, men jeg opplever at de inneholder mye av den samme symbolikken, sier låtskriver Sondre Jørgensen i Det Skandaløse Orkester, som nylig kom ut med albumet Tenk om noen ser deg.

– Mye av det handler om å føle seg fanget. Alle låtene våre har noe av det i seg; det å føle seg fanget på et sted der du ikke ønsker å være.

Dette tankemønsteret – om at noen ser deg / begrenser deg – gjennomsyrer hele platen, like inntil tittelen.

– Det er derfor jeg liker å løpe i skogen. Der kan jeg hoppe og danse som jeg vil, uten at noen tror at jeg er gal.

[PostBlock id=168]

Nå skulle man ikke tro at et band som kaller seg Det Skandaløse Orkester skulle bære på noen frykt for å skille seg ut. Etter konsertene deres å dømme (som i videoen over, tatt opp på Kvarteret 7. september) vil jeg heller si tvertimot.

Selv har de lenge omtalt seg som Norges mest upopulære band – understreket av at de faktisk har holdt det gående like siden 2011.

– Alle låtene våre har noe av det i seg; det å føle seg fanget på et sted der du ikke ønsker å være.

Bunnpunktet kom ifølge Sondre Jørgensen da de tidligere i år spilte på Hannes konditori på Os. Fremmøtet bestod av noen få venner, samt tre betalende publikummere – hvorav den ene ble kastet på glattcelle før konserten var ferdig.

– Mange trodde at dette var spikeren i kisten, men så skjedde det noe uventet høsten 2018 som gjorde at vi plutselig sluttet å være så jævlig upopulære, forteller Jørgensen, og viser til en rekke gode anmeldelser i musikkpressen.

– Dette fikk publikum til å komme strømmende, og pipekonsertene ble erstattet av stormende jubel. Så nå er vi ikke lenger upopulære, slår han fast, nesten med litt vemod i stemmen.

Det Skandaløse Orkester ble startet opp i Bergen i 2011 av Sondre Jørgensen og Mats Erik Mikkelsen. Siden har gruppen gjort en rekke legendariske konserter og spilt på festivaler som Nattjazz, Humorfest, Zappa Union, Jazzgard og Haugaland. Bandet har også gjort seg bemerket som arrangør av sin egen festival for komediemusikk: Skandale Festivale. Mer informasjon: skandalose.no

CTTR AM Forker 4999
FLERRER AV SEG HVITSNIPP-SKJORTEN: – Dette bildet er akkurat slik jeg føler meg når jeg må gå i dress og folk rundt meg oppfører seg stivt og kunstig, sier Sondre Jørgensen, her fra Det Skandaløse Orkesters konsert på sommerens Close to the Rain-festival. (Foto: Anne Marie Forker)

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this