Gullfjellet opp1
TIENDE GANG: – Nå arrangerer vi Gullfjellet Opp for tiende gang, og så får vi gjøre en evaluering etterpå, sier arrangementsansvarlig i IL Fri, Ivar Langhelle. Det kan bli siste gang. (Foto: Ove Landro)

Siste gang for Gullfjellet Opp

Del artikkelen i Sosial medier

På lørdag arrangeres Gullfjellet Opp for tiende gang. Det kan fort bli den siste.

– Da vi samlet en gruppe i Arna for å se på mulighetene for å arrangere Gullfjellet Opp i 2010, var det stor vilje i næringslivet. Det er vi også avhengig av for å sikre god kvalitet på løpet, blant annet i forbindelse med at det skal transporteres opp tidtakersystem til toppen av Gullfjellet. Videre er det kostnader forbundet med premiering og t-skjorter til alle deltagerne, sier arrangementsansvarlig i IL Fri, Ivar Langhelle.

– Dette er jo et løp vi arrangerer på dugnad for å få inntekter til IL Fri; vi må ha litt igjen til idrettslaget for alt arbeidet som gjøres.

Langhelle kan fortelle at både inntekten fra det lokale næringslivet og deltagertallet har gått ned.

– DE STORE HOLDER STAND

– Det er blitt veldig mange flere arrangementer i Bergen siden vi startet opp, og det merkes. Det er begrenset hvor mye folk kan være med på, og kanskje blir man litt mettet også etterhvert. De store kanonene som for eksempel Bergen City Marathon og Bergen Fjellmaraton holder stand, mens de mindre må jobbe stadig hardere for å opprettholde deltagerantallet.

– Kanskje blir det Arna Nipa Opp i stedet for et løp opp på Gullfjellet.

Selv har han sett antall deltagere bli halvert siden toppåret i 2013 da 750 aktive og mosjonister meldte seg på. I fjor kom Gullfjellet Opp så vidt over 400 løpere.

– Mange venter også med å melde seg på i siste liten, og vil se været an. Noe som igjen betyr at dersom vi er uheldig med været, så risikerer vi å sitte igjen med et tap. Dette skaper en usikkerhet for idrettslaget som er utfordrende, sier Langhelle.

SAMFUNNSANSVAR

Selv om Fri ikke har tatt en beslutning ennå, tyder altså mye på at fjelløpet arrangeres for siste gang.

– Nå arrangerer vi Gullfjellet Opp for tiende gang, og så får vi gjøre en evaluering etterpå. For oss er det viktig å ha et slikt arrangement; som idrettslag har vi et samfunnsansvar som vi tar på alvor, og i et folkehelseperspektiv er det dumt om vi må legge ned et slikt lavterskel-arrangement som hele familien kan delta på, sier Langhelle.

De raskeste bruker under en time opp Gullfjellet. I fjor var det Stian Angermund Vik og Sara Rebekka Færø Linde som trippet opp på best tid, med henholdsvis 44.29 og 58.49. Løyperekordene på herresiden har nevnte Angermund Vik fra 2016 på 43.29, mens rekorden på damesiden er det Karoline Holsen Kyte som er innehaver av, med 53.07 fra 2017.

Årets løp kan altså være siste mulighet til å ta rekorden opp på Gullfjelltoppen (8,2 km). Man kan forøvrig også velge en enklere tur, nemlig opp til Redningshytten (3,6 km).

– Vi ser nå på mulighetene for å arrangere et løp nærmere beboerne, og ser for oss en konkurranse med start i Arna Idrettspark. Kanskje blir det Arna Nipa Opp i stedet for et løp opp på Gullfjellet, sier Langhelle.

Gullfjellet er med sine 987 meter over havet det høyeste fjellet i Bergen kommune. Gullfjellet Opp arrangeres for tiende gang 22. juni.

Gullfjellet opp2
RASKEST: I fjor var det Stian Angermund Vik og Sara Rebekka Færø Linde som løp opp Gullfjellet på best tid, med henholdsvis 44.29 og 58.49. (Foto: Privat)

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this