Astrup Priseld 1915
Nikolai Astrup: «Priseld» (før 1915)

Sankthans og sommer med Astrup

Del artikkelen i Sosial medier

Denne helgen inviterer KODE til Astrup-helg både i kunstsamlingene og på Fløyen, før det hele avsluttes med sankthansbål ved Skomakerdiket.

KODE og Fløyen samarbeider om en helg spekket med aktiviteter for barn og voksne, og med ekte sankthansmagi i Nikolai Astrups ånd.

– Her kan publikum virkelig oppleve koblingen mellom kunsten og naturen, sier kommunikasjonsrådgiver for KODE, Anette Basso.

På lørdag blir det familieomvisninger i Astrup-utstillingen på KODE 4, og verksteder for barna med kollasj og maling. Dagen etter følger de så opp med folkefest og sankthansfeiring på Fløyen. Her er det egne billetter, som Fløyen selger ved stasjonene eller på nettsidene sine.

– Vi fyller Fløyen med folkemusikk, dans og kreative aktiviteter, før vi tenner sankthansbålet ved Skomakerdiket kl. 16.30.

Fra toppen av Fløyen følger du stimerker videre til Skomakerdiket (ca. 10 minutter), hvor de fleste aktivitetene finner sted.
Ved Skomakerdiket blir det natursti med rebus. Det vil også være muligheter for å grille. Grillmat må i så fall medbringes.

  • Lørdag 24. juni kl. 11-17: Kunstverksted i KODE 4: Mal sommeren med Astrup som inspirasjon, og kollasj med Astrups St. Hansbål-bilder som tema. Passer for alle.
  • Lørdag 24. juni kl. 12, 13, 14 og 15: Familieomvisning i utstillingen «Nikolai Astrup – Ut av skyggen»: Denne utstillingen viser hvordan nattens mørke og barndommens mystikk var viktige inspirasjonskilder for Astrup. I den dunkle skumringen og i skyggen av et brennende bål vekkes naturen til live. Trær blir til troll og fjell får fjes. Passer for barn fra 4 år.
  • Søndag 25. juli kl. 13-17 på Fløyen: Folkefest og sankthansfeiring. Familieverksteder hele dagen: Med leire og andre gøyale ting som lages underlige og mystiske vesener som bor i naturen. Figurene plasseres rundt i skogen etterpå, for å overraske folk som går forbi. Andre aktiviteter: Natursti med rebus, konsert med folkemusikk og folkedans, tenning av sankthansbål.

 

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this