HAVA Fearless scaled
Hanne Vatnøy (pressefoto)

PREMIERE: Ny singel fra HAVA

Del artikkelen i Sosial medier

PREMIERE: – «Fearless» handler om å våge å satse på kjærligheten, og tro at kjærlighet kan drive bort all frykt, sier Hanne «HAVA» Vatnøy, som i dag slipper første singel fra sitt kommende album.

Bergensartisten Hanne Vatnøy (med artistnavnet HAVA) er endelig ute med en ny singel. Utgivelsesdato for det kommende albumet er ikke satt, men Vatnøy opplyser at det vil slippes som tre EPer – slik det er blitt mer vanlig å gjøre i en tid der fire nye låter av en og samme artist er helt på grensen av det Spotify-lyttere har tid og tålmodighet til.

– Jeg vil at hver låt skal være som et kakestykke. Når folk spiser det, skal de få en bit av noe de ikke visste at de trengte.

HAVAs forrige album ble sluppet høsten 2018, og innkasserte en firer på terningen her i Bergensmagasinet. «Her er mye å glede seg over, ikke minst i de spenstige arrangementene» skrev vi da. Den nye singelen er også klart spenstig, med et synthpop-komp som minner om tidlig Depeche Mode og en stemme som ligger tett på Madonnas fra samme tidsepoke.

Hanne Vatnøy platedebuterte i 2010 med Me and my Piano – et album som ble sluppet i Japan før det kom ut i Norge takket være stor suksess med singelen «Meet Me in Tokyo». Etter noen år med stillhet gjorde hun så rent bord med den Kate Bush-aktige singelen «Muffin» – akkompagnert av en morsom og fargerik video (se den under) som burde tiltale alle med forkjærlighet for søtsaker.

– Jeg vil at hver låt skal være som et kakestykke. Når folk spiser det, skal de få en bit av noe de ikke visste at de trengte, utdypet hun i et intervju med Bergensmagasinet da hun lanserte andrealbumet Elysium (2018) – sluppet under det nye artistnavnet HAVA.

Dette er både et akronym for navnet hennes, og et hebraisk kvinnenavn som betyr «å puste».

– Da jeg oppdaget det, syntes jeg det var veldig fint. Jeg vil gjerne lage musikk som gir folk rom for å puste litt, fortalte hun.

De ordene gjelder fortsatt.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this