Velger man å se en film som Kong: Skull Island, forventes action og spektakulære filmtricks. Det er nøyaktig hva man får for pengene. Så får man heller se gjennom fingrene at manuset er noe tynt med logiske brister. Moro var det lell.

For her har man skrevet historien om King Kong inn i Francis Ford Coppolas berømte Vietnam-epos fra 1979, Apocalypse Now. Den filmen bygger som kjent på Joseph Conrads roman Heart of Darkness, som ble utgitt for over hundre år siden.
De som kjenner Coppolas film, vil glise når de ser hvordan hele scener er gjenskapt. Her er helikoptre i solnedgang, og flyturer over naturskjønne landskaper som blir flerret i stykker av bomber og napalm. Klassisk rock fra Black Sabbath, Creedence Clearwater Revival og David Bowie dundrer over jungelen og forteller om hvem som ikke hører til der. Men det er ikke Vietcong som er fienden denne gangen. Derimot King Kong og andre forvokste udyr.
Filmen starter når Vietnamkrigen ender. Forskeren Bill Randa (John Goodman) ønsker å sende en ekspedisjon til den ukjente øya Skull Island for å se hva som skjuler seg der.
Han får låne mannskap og utstyr fra forsvaret, siden krigen likevel er over. Preston Packard (Samuel L. Jackson) blir sjef for gruppen, og han håndplukker sporfinneren James Conrad (!), spilt av Tom Hiddleston. Med på turen er også pressefotografen Mason Weaver (Brie Larson).
Kong: Skull Island leverer varene og er spennende helt til siste brøl.
Inne i jungelen treffer de piloten Hank Marlow (John C. Reilly), som har bodd der siden han ble skutt ned under andre verdenskrig. Han lever sammen med urbefolkningen på øya, og har ingen tro på at de vil klare å unnslippe. Og det er det ikke så mange som gjør.
Det var nok mange som trodde at Peter Jackson i 2005 hadde laget den definitive filmen om King Kong, men sannelig kunne sitronen skvises enda mer. Kong: Skull Island leverer varene og er spennende helt til siste brøl.
Kong blir forelsket i den kvinnelige fotografen, slik han alltid har blitt siden den første filmen kom i 1933. Skjønnheten og udyret er et slitesterkt tema som aldri går av moten. Så spørs det om oppfølgerne blir like morsomme. Til neste år kommer samme studio med nok et klassisk monster, Godzilla, for deretter å kombinere King Kong og Godzilla i en tredje film. Men så er det vel slutt?