villvillvest1
FEIRER NYE TALENTER: – Vi kan ikke garantere kake, men det blir en knakende god fest og festival, sier Simen Korneliussen. Bildet er fra Pom Pokos konsert på Landmark under fjorårets Vill Vill Vest. (Foto: Vill Vill Vest)

Opplev morgendagens stjerner

Del artikkelen i Sosial medier

– Vi kan nærmest garantere at du vil finne en ny favoritt på årets Vill Vill Vest, sier festivalsjef Simen Korneliussen.

– Vill Vill Vest har gjort seg bemerket bransjemiljøet.

Fra i morgen og frem til lørdag er det klart for nok en Vill Vill Vest-festival, der hele byen gjøres om til én stor konsertarena. Her kan du få oppleve alt fra kommende stjerneskudd til etablerte artister i nye konstellasjoner.

Tanken bak festivalen er å styrke samarbeidet mellom musikkaktører og bygge en sterkere lokal musikkbransje. Sentrale musikkaktører på Vestlandet har derfor slått seg sammen for å arrangere Vill Vill Vest.

villvillvest2
HVORFOR MUSIKK?: – Intensjonen med årets konferanse er å synliggjøre betydningen av musikk for mennesker og samfunn. Vi stiller derfor spørsmålet Why Music?, sier Simen Korneliussen. (Foto: Vill Vill Vest)

– Dette er tredje året dere arrangerer Vill Vill Vest. Hva tenker du om det?

– Ja, tenk på det. En treåring begynner å bli sin egen person, med språk og relativt god balanse. Slik er det også for oss, sier Simen Korneliussen.
– Vi kan ikke garantere kake, men det blir en knakende god fest og festival.

Med over 60 artister på flere scener og et mer ambisiøst konferanseprogram enn tidligere kan man trygt si at han har sine ord i behold. Både askøyrapperen Mia «L:U:N:A» Roussel, bergensrapperen Eirik Aas (Hester V75), Gurls, Hollywood, Margrete, Pen Gutt, Ponette, TØFL og Trojka vil bli å se på scenen under årets festival.

I tillegg vil musikkorganisasjonen Brak på dagtid presentere et innholdsrikt konferanseprogram som henvender seg til alle i musikkbransjen. Dette ønsker de å få til ved å kombinere faglig tyngde med spennende og respekterte foredragsholdere.

Av årets foredragsholdere har vi blant annet merket oss Torbjørn Brundtland og Svein Berge (Röyksopp), krautrock-legenden Irmin Schmidt (kjent som tangentmann i Can) og Jonathan Galkin, som grunnla DFA Records i 2001 sammen med James Murphy (LCD Soundsystem) og Tim Goldsworthy.

– Det at en såpass ung festival kan tiltrekke seg såpass store navn viser at Vill Vill Vest har gjort seg bemerket i bransjemiljøet, sier Korneliussen, som også trekker frem konsertforedrag med Derek Paravicini og professor Adam Ockelford.

– Vi håper vi at bransjefolk og unge artister vil ta til seg og anvende denne verdifulle kompetansen i sine virker, og ikke minst la seg inspirere til å tenke nyskapende.

Mer informasjon: villvillvest.no

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this