St. Niklas foto Lars Evanger
NY SINGEL: St. Niklas drømmer om å høre sin egen låt i en McDonalds-reklame. – Når det skjer, har jeg rundet musikkbransjen og legger opp uten forvarsel, lover han. (Foto: Lars Evanger)

Mer synthpop fra St. Niklas

Del artikkelen i Sosial medier

PREMIERE: Fire år etter suksessen med C-O-O-L EP er trondheimsartisten St. Niklas endelig tilbake med nye toner – med utgivelse på bergensetiketten Raindrops.

– «Rebels» er et anthem for alle som tør å gå mot strømmen.

«Stemmen hans er tiltalende sår (minner litt om Chris Isaak, faktisk), med en klang som gjør at du umiddelbart kjenner den igjen» skrev Bergensmagasinet om debut-EPen C-O-O-L, som kom ut høsten 2016.

Siden den gang har han skrevet et utall låter som han har forkastet, mens han har tatt seg tid til å snekre sammen en ny utgivelse med kremen fra disse årene. Samtidig har han vært låtskriver for flere andre artister, blant annet på Tomine Harket sin Breathing Better.

Nå er han tilbake med mer fengende synthpop, et gjenkjennelig lydbilde som står godt til den flotte stemmen hans. Ny EP kommer i mai, med tittel «Your Imperfections Make Me Even More Obsessed With You», og i morgen slipper han Rebels, som er første singel fra denne.

– Rebels er et anthem for alle som tør å gå mot strømmen. Om de som tenker på å gjøre noe annerledes, sier St. Niklas om sangen, som Bergensmagasinet har førpremiere på i dag.

– Låten ble skrevet en høstkveld i Oslo for et par år siden, og handler egentlig om å gi litt faen i de forventningene vi føler på i dagens samfunn – om at man må ta en utdanning og finne seg en «skikkelig» jobb for å faktisk bli noe. Det er også et «fuck deg» til alle som sier «du driver med musikk, ja. Men hva jobber du med ellers?»

Drømmen hans er å høre sin egen låt i en McDonalds-reklame.

– Når det skjer, har jeg rundet musikkbransjen og legger opp uten forvarsel, lover han.

«Rebels» slippes på Raindrops 13. februar.

[PostBlock id=549]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this