FEDMEFORSKERE: En rekkke forskere ved Senter for ernæring skal i gang med en ny studie om hvordan type og mengde karbohydrater påvirker kroppsfett, appetitt og energinivå. Fra venstre: Kristine Kjerpeseth, Nicole Næsheim, Trine Leikanger, Ingrid Revheim og Amanda Arnesen.

Kvinner søker fortsatt fete menn (og kvinner)

Forskerne i kostholdsstudien Carbfunc, som vi tidligere har omtalt, søker fortsatt menn (og kvinner), selv om de så langt har fått over hundre frivillige på kroken.

Den store kostholdsstudien gjennomføres i Bergen, og undersøker betydningen av type og mengde karbohydrater for reduksjon av bukfett. De første deltakerne er godt i gang med sitt nye kosthold, etter at studien startet forrige måned.

– Alle deltakerne får et komplett opplegg for kostholdet, hvor man velger mellom en rekke oppskrifter for frokost, lunsj og middag/kvelds/dessert.

– Studien trenger fortsatt flere deltakere, så her er det bare å melde seg på, oppfordrer prosjektleder Simon Nitter Dankel, som er førsteamanuensis ved Klinisk institutt 2 ved Universitetet i Bergen.

Kravet for deltakelse er at man har fedme (kroppsmasseindeks / KMI) på over 30, og klarer å følge en av tre kostholdsplaner man blir tilfeldig tildelt – rapportere hva man spiser.

– Alle deltakerne får et komplett opplegg for kostholdet, hvor man velger mellom en rekke oppskrifter for frokost, lunsj og middag/kvelds/dessert.

Studien varer i to år. Mer informasjon om studien og krav for deltakelse finner du på magefedme.no. Her melder du også din interesse, og vil da snarlig bli invitert til mer informasjon og målinger for å bekrefte at du kan delta. 

Studien utføres av forskere ved Senter for ernæring ved Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssjukehus.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this