Kristine
SPLEISER SINGLE MENNESKER: – Det skal være trygt å komme til meg; det som ligger i min database er det ingen andre som har tilgang til, og det er ingen bilder som kommer ut, sier Kristine Lervåg.

Kjæresten din venter rundt neste sving

Del artikkelen i Sosial medier

Da Kristine Lervåg mistet jobben i oljebransjen startet hun Spleiset.no. Nå tar hun opp konkurransen med Sukker, Match og Tinder og skal spleise single mennesker.

Kristine Lervåg jobbet for Aker Solution på Ågotnes da hun i 2015 hadde mammapermisjon.

– Da visste jeg at jeg ikke ville få jobben tilbake. Jeg hadde sett Millionær søker kjæreste på tv, og ideen om å starte et matchmaking-firma hadde jeg hatt i flere år. Nå var tiden inne. Jeg tenkte: Okei, nå må jeg realisere drømmen, forteller Lervåg.

SINGLE PÅ SAMLEBÅND

FLERE VALENTINSDAG-SAKER:
Kjærlighet til å ta og føle på
Kjærlighetsarbeideren

Kristine Lervåg jobbet for Aker Solution på Ågotnes da hun i 2015 hadde mammapermisjon.

– Da visste jeg at jeg ikke ville få jobben tilbake. Jeg hadde sett Millionær søker kjæreste på tv, og ideen om å starte et matchmaking-firma hadde jeg hatt i flere år. Nå var tiden inne. Jeg tenkte: Okei, nå må jeg realisere drømmen, forteller Lervåg.

SINGLE PÅ SAMLEBÅND

– Sukker, Match og Tinder er nærmest blitt en industri på single mennesker; det blir litt samlebånd med single, hvor du kan sitte og bla gjennom tilbudene. Jeg tenker at det kan bli litt upersonlig, og hadde lyst å starte et alternativ.

Lervåg tok kontakt med Business Region Bergen for å lære mer om hvordan man går frem, og slik tok hun kurset 1-2-3 Etablering.

– Sukker, Match og Tinder er nærmest blitt en industri på single mennesker; det blir litt samlebånd med single, hvor du kan sitte og bla gjennom tilbudene. Jeg tenker at det kan bli litt upersonlig,

– Jeg lærte alt fra A til Å. Etterpå kan du søke om etableringsstipend for å gjøre research, og du kan få faglig hjelp av fagpersonell til å undersøke om det er marked for din forretningsidé.

Hjemmesiden ble lansert 8. november og hun ha allerede begynt å få kunde som har vært gjennom intervjuer. Lervåg gjør dybdeintervjuer med sine kunder, og alt er konfidensielt; i motsetning til konkurrentene, legger ikke Spleiset ut bilder av kandidater hjemmesiden.

– Du sparer middag og alle kaffekoppene, her er det jeg som gjør jobben for deg, sier hun.

HVOR GÅR MAN?

– Tenk deg hvis du har vært gift i 20 år og så skal du ut på markedet i dag i Bergen – hvor går man da? spør Lervåg.

– Ricks? spør vi.

– Er ikke Ricks utgått?

– Aner ikke. Har ikke vært der på lenge.

– Ikke jeg heller, sier Kristine og ler.

Spleiset tilbyr da et alternativ til datingtrafikken på byen, og til dating-nettsteder hvor man gjerne ikke vet hva man går til.

– Det dummeste du gjør er å drikke mannen fin på vin. Den første daten bør gjennomføres med kun en kaffekopp.

– Mange ønsker ikke å legge bilde og profil inn på disse dating-nettstedene. De føler seg ikke trygge. Dessuten er det mange falske profiler, noen begir seg ut for å være en annen, de legger til noe som ikke stemmer, noen legger inn bilder hvor de er yngre. I Spleiset må du komme inn og ha en samtale med meg. Du må ha en samtale som varer i en time, kanskje litt lenger.

– Så krysser vi av på interesser, relasjoner, hobbyer, jobb, inntekt og en rekke andre ting, og så legges informasjonen inn i et skreddersydd datasystem. Jeg med meg coacher som er eksperter på forskjellige områder. Ulike kunder har ulike utfordringer; noen har vært i et forhold som har gitt dem dårlig selvtillit, andre trenger tips til å finne ut hvor de skal begynne etter flere tiår i et forhold som nå er avsluttet.

MANGE SINGLE I NORGE

Lervåg har også stylister, så hvis noen har behov for å føle seg «fresh» før de går på date, får man også hjelp til det.

– Vi leser på hjemmesiden din at det er 500.000 profiler registrert på online datingtjenester i Norge – det er mye?

– Det er veldig mange single i hele Norge, og langt fra alle er registrert på nettet.

Behovet for å finne en partner er stort. Mange er ensomme. Noen har vært det lenge, andre har nettopp opplevd et brudd og kjenner på overgangen fra å være sammen med familien til plutselig å sitte alene. Tenk deg når helligdagene kommer. Eller når du blir invitert i bryllup og ikke har noen partner å ta med deg. Det synes mange er kjipt.

– Finnes det mange lykkejegere som ikke egentlig er ute etter et seriøst forhold?

– Ja, men de blir avslørt hos meg. Jeg vet av egen erfaring at det er mange lykkejegere på slike nettsteder. Men kommer du til meg er målet å matche likeverdige partnere i et langvarig forhold. Samtidig er det også tilfeller der mannen vil ha en seksten år yngre kvinne. Da må jo kvinnen være klar for dette, og det er ingen selvfølge; menn ser ikke alltid slike ting selv. 

EN SPENNENDE REISE

– Er folk nervøs?

– Ja. Du skal utlevere deg selv. Og dette er noe nytt. Andre steder skjuler man seg litt bak en nettprofil, mend det gjør du ikke hos meg. Og så er vi kanskje vant til å treffe noen på byen etter å ha tatt noen drinker. Da er vi høye på oss selv, men det dummeste du gjør er å drikke mannen fin på vin. Den første daten bør gjennomføres med kun en kaffekopp, påpeker Lervåg.

– Men jeg skjønner godt at det er en barriere å ta kontakt med meg. Jeg prøver å legge vekt på at det skal være trygt å komme til meg; det som ligger i min database er det ingen andre som har tilgang til, og det er ingen bilder som kommer ut. Ja, det blir noen dyptgående spørsmål, men du velger selv om du vil svare.

– Hvilken alder befinner dine kunder seg i?

– Jeg har en aldersgruppe fra 26 til 60 pluss. Jeg hadde ikke trodd at såpass unge folk skulle ta kontakt med meg, så det er en positiv overraskelse.

– Er du singel selv?

– Ja, det er jeg. Jeg har både vært singel i perioder, og i forhold over tid. Så jeg har ingen problemer med å forstå og relatere meg til de utfordringene som kundene mine går gjennom. Det er mange forskjellige mennesker der ute. Mange av dem er veldig gode mennesker som så gjerne vil ha en partner i livet sitt.

– Hva kan du bidra med?

– Vi kommer med tips og innspill og forslag. Jeg har også folk som ikke har vært på en date; det er en spennende reise å være med på. Og de som kontakter oss får også en spennende reise.

– Husk også at vi mennesker går ofte i de samme kretsene, vi går på de samme stedene, de samme festene, og møter de samme vennene, og da treffer man ikke mennesker utenfor sin egen vanlige krets. Da er det slik at jeg kanskje har en kandidat fra Fana, Arna eller Sotra.

Lervåg har 30 personer inne i sitt system etter bare noen måneder i drift.

– Jeg får høre fra kunder at de ikke treffer noen på byen, enten de er tyve, tredve eller førti-årsalderen. De leter etter en kjemi. Det er ikke lett å treffe en partner på byen.

– Hvor traff du din kone da? spør hun plutselig.

– Ricks.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this