didrik1
KOMMER TIL BERGEN: – Mange har det ekstra travelt i desember. Da gjør det også ekstra godt å sette seg ned og lytte til vakker musikk, sier Didrik Solli-Tangen, som er tilbake i Johanneskirken på årets Desemberstemninger-turné. (Foto: Stine Hole Ulla)

Til Johanneskirken med julesanger

Del artikkelen i Sosial medier

– Da vi var her i fjor, merket jeg at Johanneskirken er et slikt sted der musikken flyter av seg selv, sier Didrik Solli-Tangen, som gleder seg til julekonserten der sammen med Ole Edvard Antonsen og sangtalentet Stine Hole Ulla.

Trioen startet årets Desemberstemninger-turné forrige søndag, da de holdt konsert i Lofotkatedralen (Kabelvåg) sammen med Det Norske Jentekor. I dag spiller de i Levanger. Totalt skal de innom 20 kirker i løpet av de nesten fem ukene de er på veien.

Mandag 4. desember spiller de i Johanneskirken, der de håper å gjenta fjorårets suksesskonsert.
– Det var et veldig deilig kirkerom å spille i, sier Solli-Tangen, og lover at de som kommer vil få en fin opplevelse.

DUETT MED
STINE HOLE ULLA

Totalt skal trioen innom 20 kirker i løpet av de nesten fem ukene de er på veien.

Dette er det niende året på rad at Ole Edvard Antonsen reiser Norge rundt med julemusikk i trompetkofferten, under tittelen Desemberstemninger (også navnet på en dobbel-cd med julemusikk som han kom ut med i 2009). Solli-Tangen har vært med siden 2012, mens Stine Hole Ulla er med for andre gang.

Etter at 22-åringen vant Norske Talenter i 2012, har hun vært med i talentutviklingsprogrammet til Musikkonservatoriet NTNU i Trondheim, samt studert ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo.

Hun har spilt inn juleplate med Kringkastingsorkesteret, opptrådt som første norske artist sammen med Kygo, og deltok i fjorårets norske Melodi Grand Prix-finale.

– Stine har en virkelig flott klang i stemmen, og jeg tror at hun har en lys fremtid foran seg. Noen ganger når jeg hører henne synge, tenker jeg at, wow, dette er på nivå med både Sissel Kyrkjebø og Sarah Brightman.

– Apropos Brightman; dere to burde jo sunget duetten hun gjorde sammen med Andrea Bocelli.

– Du tenker på Time to Say Goodbye? Vi får se. Vi har allerede øvd inn The Prayer, som Bocelli synger sammen med Celine Dion. Budskapet i teksten på den passer bedre inn i en julekonsert.

– Hva med å synge begge? Time to Say Goodbye hadde jo blitt et flott avsluttende ekstranummer?

– Hehe, vi får se. Jeg må innrømme at jeg liker den godt, og har sunget den noen ganger før.

«TÅRNARIEN» ER MED

To tredjedeler av sangene i Desemberstemninger ligger fast fra år til år. Didrik skal som vanlig synge O Helga Natt, og avslutningen blir den vakre Allelu, en gælisk salme skrevet av Irlands svar på Bjørn Eidsvåg (vel, ikke helt); den katolske presten Liam Lawton.

– Albumet er klart, det, det handler bare om å få spilt det inn.

– Hva står ellers på repertoaret i år?

Tårnarien (E lucevan le stelle, «Og stjernene lyste», journ. komm.) fra Tosca, som jeg sang i Stjernekamp, blir med. Jeg har også foreslått å synge Anthem fra Chess.

– Du har fått mye oppmerksomhet denne høsten gjennom deltagelsen i Stjernekamp. Kommer det snart nytt album fra deg?

– Jeg skulle nok hatt et album klart etter Stjernekamp, men det stod ikke øverst på listen min. Albumet er klart, det, det handler bare om å få spilt det inn. Men CD-konseptet er litt dødt, så det er mulig jeg bare slipper sangene en og en.

– Og da blir det flere arier?

– Ja, det er det jeg driver mest med; det er det rette uttrykket for meg. Jeg har også noen formidlingsviser, som er fint å krydre med, sier han, og forteller at han planlegger en egen turné utpå våren, også til Bergen.

JOIKET PÅ STJERNEKAMP

– Vi fikk også høre deg joike på Stjernekamp. Får vi høre mer av den siden av deg?

– Hehe. Det var en morsom og spesiell opplevelse, og gjorde at jeg fikk smake litt på det å være instrumentalist; å mer bruke stemmen som et musikalsk instrument. Det er mulig det blir et gjenhør med den i Johanneskirken.

– Har du samiske aner?

– Nei, ikke som jeg vet om.

– Det har vært litt debatt om kulturell appropiasjon denne høsten, etter at Siv Jensen kledde seg ut som Pocahontas. Har du fått noen tilbakemeldinger fra det samiske miljøet?

– Ja, men bare positivt. Mentoren vår, Johan Anders Bær, fortalte at Jon Henrik Fjällgren faktisk hadde felt en tåre da han hørte min versjon av joiken hans.

Konsertturneen Desemberstemninger med Didrik Solli-Tangen, Ole Edvard Antonsen og Stine Hole Ulla kommer til Johanneskirken mandag 4. desember.

didrik2
NORGE RUNDT MED JULEMUSIKK: Dette er det niende året på rad at Ole Edvard Antonsen reiser Norge rundt med julemusikk. Didrik Solli-Tangen har vært med siden 2012, mens Stine Hole Ulla er med for andre gang. (Pressefoto)

 

 

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this