lillegrieg 20
GRIEG SOM BARN: I forestillingen spiller formidlingsleder Annabel Guaita sammen med sin egen sønn Adrian. Rollen som forteller spilles av fiolinist Annett Schattauer. (Foto: Dag Fosse)

Grieg som barn

Del artikkelen i Sosial medier

Til helgen er det på nytt mulig å få med seg familieforestillingen om da Grieg var barn.

Lørdag og søndag kan du bli med tilbake til da Edvard Grieg var liten. Konsertforestillingen Store-Grieg og Lille-Grieg byr på kjente og kjære musikkstykker, ukjente ungdomsverk fra notearkivet og til og med en helt ny komposisjon inspirert av Grieg, og med tidsriktige antrekk laget av Linda Notøy.

Som barn nøt Edvard Grieg friere tøyler enn mange andre barn på den tiden.

Som barn var Grieg både følsom og fantasifull. Han ville leke, dikte, tegne og lage musikk, og hadde lite til overs for regler og strenge voksenkrav. Barndomshjemmet hans var fylt med musikk, og han nøt friere tøyler enn mange andre barn på den tiden.

– Senere, i musikken han komponerte som voksen, kan vi høre at han klarte å ta vare på mye av barndommens fantasirikdom, sier kommunikasjonsrådgiver ved Kode, Anette Basso, som lover en musikalsk fortelling som vil levendegjøre noen av de historiske bildene som henger på veggene i villaen på Troldhaugen.

Forestillingen varer i 45 minutter, og passer både for barn og voksne. Musikere: Annett Schattauer (forteller / fiolin), Adrian Guaita (cello) og Annabel Guaita (piano).

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this