BIMF1 Stig van Eijk the good fellas

Tre dager med verdensmusikk

Del artikkelen i Sosial medier

I morgen blir det offisiell åpning av Bergen internasjonale musikkfestival (BIMF) ved ordfører Marte Mjøs Persen. Se frem til tre dager med både langreiste og kortreiste musikere som er klare for å glede bergensere med musikk inspirert fra hele verden.

Åpningsdagen kan ellers by på konserter med Tammie Tambourine, H:e:B og årets vinner av NOPA-stipendet underBy:larm; Charlotte dos Santos.

BIMF fortsetter på fredag med alt fra den persiske rapduoen Sherpa, reggae på nynorsk fra Blasfemisk Eksplosjon, bergenstalentet Shikoswe lyse poplek og det amerikansk-pakistanske bandet The Kominas’ oppgjør med islamofobi, rasisme og amerkansk paranoia.

På lørdag blir det familiekonsert for store og små med Stig van Eijk & The Good Fellas. Ellers blir det mystiske og deilige rytmer, melodisk hiphop med basstunge beats, desillusjonert rap og til slutt energisk reggae, soul og dancehall – alt fra artister som 9 grader nord, Izabell, lilleStine (Stine Wingsternes fra Norsk Tiger) og svenske Syster Sol.

Alle konsertene holdes på BIKS i Kong Oscars gate 15. Offisiell festivalåpning torsdag 20. oktober kl. 18.00. Se hele programmet HER.

Festivalartistene

tammie_tambourine
Tammie Tambourine: Bergensduo bestående av Maria Haugerød (gitar og sang) og Anette Aasgaard (gitar). Med fengende melodier og stikkord som energi, drivkraft, særpreg og tilstedeværelse har de høstet gode kritikker fra et bredt publikum.
heb
H:e:B: Elektro-akustisk world music-band med låter av Hassan El Bouzidi. Musikken er basert på marokkanske melodier med tekster om den sosiale og politiske situasjonen i Marokko. Tradisjonelle og moderne instrumenter, med musikere fra både Marokko, Norge, Irak og Serbia.
charlotte-dos-santos-2
Charlotte Dos Santos: En herlig miks av funk, soul, jazz og bossanova.
shikoswe
Shikoswe: Hennes eksperimentelle pop-sound har inspirasjonskilder som blant annet Sufjan Stevens og Kate Bush.
sherpa-prb
Sherpa: Inspirasjonen til musikken kommer fra old school hiphop, jazz, indie og roots.
kominas
The Kominas: Boston-bandet kommer for å ta et oppgjør med islamofobi, rasisme og amerikansk paranoia. Sjangeren taqwacore kales gjernemuslimsk punk, med tekster som både provoserer og inspirerer.
stig-van-eijk
Stig van Eijk & The Good Fellas: Bergensartisten og bandet hans underholder store og små med en forrykkende og inkluderende reggaekonsert. Presenteres i samarbeid med FN-Sambandet Vest/Internasjonal Uke.
izabell_poster
Izabell: RRogalendingen lager melodisk hiphop. På tampen av fjoråret slapp hun mini-albumet Honning og Aske.
systersol3
Syster Sol: Den svenske reggaeartistens siste singel, Tomma gator, handler om viktigheten av empati, og at selv om grensene til Europa er mer eller mindre stengte så gjør ikke dette nødvendigvis flyktningekrisen mindre. Sangen er laget sammen med Pervane, en 17 år gammel flyktning fra Afganistan som søker asyl i Sverige.
lillestine
lilleStine: Stine Wingsternes har bakgrunn fra Norsk Tiger og Mama Computer.
blasfemisk-eksplosjon-2
Blasfemisk Eksplosjon: Reggae fra Sunnfjord, med Johannes Vestrheim som frontfigur, produsent og tekstforfatter.
9gradernord
9 Grader Nord: Med røtter fra Sri Lanka, og instrumenter som bambusfløyte, tabla og cajon er dette en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. Bandets visjon er utfordre bergensernes musikalske kosthold ved å servere disse fremmede tonene.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this