arboretet01
ARBORETETS DAG: Tradisjonen tro markeres Arboretets dag en søndag i mai i byens – om ikke verdens – vakreste friluftsområde. (Foto: Bjørn Moe)

Festdag i byens vakreste hage

Del artikkelen i Sosial medier

Endelig blir det Arboretets dag igjen! Det blir en dag med flott underholdning og mange aktiviteter for store og små.

Det norske Arboret på Milde var 50 år i fjor, og ble feiret best man kunne med koronatilpasning. Nytt av året var den nye plassen over Rosariet, som er til stor glede – tilgjengelig som den er for alle! I år skal den få et navn, og det vil bli avslørt av Erik Hanøy ved scenen i Blondehuset (ca. kl.11.45).

Aktivitetsløype og kulturpris

Mange organisasjoner har stand og vil tilby mye forskjellig til de som kommer.

Ved Blondehuset blir det musikk, sang, underholdning og mange aktiviteter, med Erik Hanøy som ny konferansier av året. Mange organisasjoner har stand og vil tilby mye forskjellig til de som kommer – alt fra kunst til honning, fra Eides stauder til info om blomster, bier og humler, fugler og mye annet.

Barn (og voksne) kan være med i en spennende og utvidet aktivitetsløype, og du møter blant andre La humla suse, Hageselskapet, Ornitologisk forening, 4H, Fana historielag, Rhododendron-foreningen og Roseforeningen – for å nevne noen. Du kan også rusle i fredelige skogområder helt på egen hånd.

I år er det bestemt at kulturdagene i Fana og Ytrebygda skal ha sin avslutning denne søndagen. Derfor deles det ut en kulturpris ved byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt.

arboretet02 scaled
PLANTEQUIZ: Arboretets dag tilbyr mange aktiviteter for både små og store. (Foto: Bjørn Moe)

En todelt hage

Det norske arboret er en stiftelse som drives av Universitetet i Bergen, Bergen kommune, Landbruksdepartementet og Hordaland fylkeskommune, der virksomheten er drift av et arboret på Milde i Bergen.

Stiftelsen Det norske arboret – i dagligtale Arboretet på Milde – ble etablert i 1971 av Universitetet i Bergen, Landbruksdepartementet, Fana kommune, Bergen kommune og Fritz C. Rieber.

Stiftelsen fikk tilgang på skogen som tilhørte Store Milde, et område på 530 dekar, av Fana kommune. Senere er dette utvidet med 110 dekar. Daværende kronprins Harald åpnet arboretet 27. mai 1971 ved å plante en eik.

Daværende kronprins Harald åpnet arboretet 27. mai 1971 ved å plante en eik.

Arboretet består av en del med naturlig furuskog og en annen del med løvskog. Da Det norske arboret feiret sin 25-årsdag i 1996, åpnet Universitetet i Bergen sin nye botaniske hage på en del av arealet (ca. 70 mål). Denne erstatter den gamle botaniske hagen (Muséhagen) på 10 mål på Nygårdshøyden i Bergen sentrum.

Det norske arboret og Botanisk hage i Bergen fremstår i dag som en todelt hage under navnet Arboretet og Botanisk hage.

Arboretets dag, søndag 22. mai kl. 12:00–16:00. Adresse: Mildevegen 240. Arrangementet er gratis.

arboretet3 scaled
FOR HELE FAMILIEN: I området rundt Blondehuset blir det aktiviteter for store og små, med blant annet utstillinger, underholdning, aktivitetsløype for barn, salg av diverse og egen kafé. (Foto: Bjørn Moe)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this