Loud 2018
JENTENES BANDLEIR: På Loud! kan du få prøve å spille ulike instrumenter, lage egne låter og spille sammen med andre. Bildet viser tidligere deltagere. (Foto: Embla Karidottir)

Et rosa rockeverksted

Del artikkelen i Sosial medier

Er du jente, transperson eller ikke-binær i alderen 11-16 år? Da kan bandleiren Loud! være noe for deg.

– Det handler først og fremst om å ha det gøy sammen, oppleve mestring og bli kjent med nye mennesker.

Loud! er en bandleir for jenter (og alle som identifiserer seg som jenter) som holdes på USF Verftet i høstferien. Her kan du få prøve å spille ulike instrumenter, lage egne låter og spille sammen med andre.

– Det handler først og fremst om å ha det gøy sammen, oppleve mestring og bli kjent med nye mennesker, sier daglig leder AKKS Bergen, Trine Gabrielsen.

Årets line-up av instruktører og workshopholdere inkluderer blant annet artistene Mira Thiruchelvam, Marie Kristin Dale, Birgitta Alida, Kamara og Silja Sol.

– Det er fremdeles noen ledige plasser igjen, sier Gabrielsen, som også minner om at de har gratisplasser (via Bufdir) dersom noen har begrenset økonomi. Det er i tillegg mulig å bruke Aktivitetskortet.

Instruktører: 

  • Marie Kristin Dale er band- og gitarinstruktør, og vil være med hele uken. Hun er gitarist og vokalist i bluesrockbandet MK’s Marvellous Medicine, som vant Spellemannsprisen 2016 i klassen blues. Marie Kristin legger stor vekt på at læreprosessen skal være en positiv opplevelse, og at deltakerne sitter igjen med ny kunnskap som de kan ta med seg videre.
  • Mira Thiruchelvam er bandinstruktør, og vil være med hele uken. Hun er gitarist og fløytist i 9 Grader Nord, og produserer og komponerer musikk i sjangre som carnatic, sør-indisk folkemusikk, jazz, folkrock og pop.
  • Ingelin Mjåseth Hilland aka Søster Pling er trommeinstruktør. Hun er med i Det Skandaløse Orkester, der hun danser, synger og spiller perkusjon, i tillegg til at hun spiller trommer i rockebandet Munnhugger.
  • Nora Tårnesvik er bassinstruktør. Som bassist er hun involvert i flere musikalske prosjekter, blant annet Living, Strange Hellos og John Olav Nilsen og Nordsjøen. Nylig har hun også startet soloprosjektet Nora Lovise.
  • Birgitta Alida Hole er vokalinstruktør. Hun har studert jazzvokal ved Griegakademiet i Bergen, og er til daglig vokalist i de bandene Lumikide og Strange Hellos, samt at hun har sitt eget soloprosjekt.

Workshops og inspirasjonsforedrag:

  • Fatumata Kamara har nylig startet sin artistkarriere, men har allerede jobbet med Myra og Lars Vaular. Det siste året har hun spilt på blant annet Musikkfest i Oslo, Camp Øya og Vill Vill Vest.
  • Silja Sol vant Spellemannprisen for beste indie i 2018, og i 2020 ventes hennes fjerde studioalbum.
  • Johanne Karlsrud og Hanne Gabrielsen fra JAH JAH Studio legger vekt på konsept og humor i sin metodikk, og estetikken kan beskrives som strukturert maksimalisme.
  • Anette Basso jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver på KODE kunstmuseer og komponisthjem. Hun er også frilans musikkanmelder for Stavanger Aftenblad. Hun har vært aktiv i partiet Feministisk initiativ, og har sittet i styret til AKKS Bergen.

Bandleiren Loud! holdes fra mandag til fredag i høstferien (7.-11. oktober).
Mer informasjon: akks.no

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this