elregn18
PÅ BANDØVING I STEINBYEN: Elektrisk Regn består i dag av Dennis Reksten (sittende foran), Jarle Zimmermann, Eirik 'Pytten' Hundvin, Jan Gunnar Bortheim og Rune Kogstad. (Foto: Bergen Live)

– Et ikon i musikk-Norge

Del artikkelen i Sosial medier

Det er nå 40 år siden Dennis Reksten startet bandet Elektrisk Regn (senere forkortet til ElRegn, etter at de fikk ny besetning), som platedebuterte i 1982 med det ikoniske bergensalbumet Steinbyen.

– Med sitt snart 40 år lange artistvirke er Dennis i dag et ikon i musikk-Norge.

Ved siden av Dennis bestod bandet den gangen av Harald Nilsen (bass), Tom Kogstad (trommer), Sam Fossbakk (gitar), Ine Tømmerås (sang) og Harald Pallesen (tangenter).

– Vi begynte med musikk fordi vi ville utvikle poputtrykket, i en tid der rock ikke var kultur. I dag er kultur blitt en del av det utvidete fotballbegrepet. Jeg klarer ikke å se på Idol og alt det der, sa Dennis Reksten da vi intervjuet ham tidligere i år.

Elektrisk Regn sang Dennis Rekstens satiriske og morsomme tekster på gatebergensk, og satte dem til hard og kantete – men samtidig overraskende melodiøs og allsangvennlig – rock fra tiden etter at de første bølgene fra punken hadde lagt seg.

Debutalbumet Steinbyen ble utgitt på Apollon Records, og vinylutgaven blir i dag regnet som et klenodium for samlere. Platen ble etterfulgt av  Kropp og Sjel i 1984, Hilsen El-Regn (EP)  EP’en i 1987 og Stein Igjen i 2002.

Besetningen har variert opp gjennom årene, og består i dag av Dennis Reksten, Jarle Zimmermann, Eirik ‘Pytten’ Hundvin, Jan Gunnar Bortheim og Rune Kogstad.

– Med sitt snart 40 år lange artistvirke er Dennis i dag et ikon i musikk-Norge, sier Ole Morten Algerøy i Bergen Live.

– Hans utrettelige innsats for miljøet, både på og utenfor scenen, er velkjent. Hans kunnskap og lidenskap for faget står det stor respekt av. Vi gleder oss stort til å ta imot han og resten av El-Regn!

Elektrisk Regn i 40 år: Jubileumskonsert lørdag 1. desember kl. 20.00 på USF Røkeriet.

[PostBlock id=205]

[PostBlock id=206]

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this