SEKS SKUESPILLERE FANT EN FORFATTER: Flere av stykkets seks skuespillere er godt kjente for publikum i Bergen etter lang fartstid på DNS. Fra venstre (øverst): Raymond Corrado Knutsen, Arnhild Litleré, Gerald Pettersen, Karin Stautland, Yngve Seterås og Rhine Skaanes. (Foto: Lena Steimler)

En ny start?

Lise er blitt enke og trenger fred og ro. Men dagene hennes blir invadert av naboer, nær og fjern familie. Alle med egne agendaer om hvordan de vil bruke tiden hennes. Noen bedre skjult enn andre. Det blir kaos – men også muligheter for en ny start.

«Alderens vår» er en komedie med en alvorlig undertone, og passer for alle som er over sin første ungdom.

Slik begynner Lena Steimlers nye dramakomedie «Alderens vår», som vises som en dramalesning på Litteraturhuset i Bergen denne uken. Stykket er en komedie med en alvorlig undertone, og passer for alle som er over sin første ungdom.

– Overgangen til en ny fase i livet utløser ofte spørsmål som: Hvem er jeg nå? Hvordan forholder jeg meg til nye og tidligere venner? Til familien? Hva fyller jeg tiden med? sier Steimler.

– Vi retter oss til et voksent publikum. Fra oppsetningene i Oslo vet vi at de kan kjenne seg igjen i stoffet vi formidler.

Flere av stykkets seks skuespillere er godt kjente for publikum i Bergen etter lang fartstid på DNS. En av disse er Arnhild Litleré, som ble rikskjendis i rollen som Britt i NRK-serien «Side om side». Hun inngår også i inngår i Oslo-ensemblet, og har vært med på dramalesningene på Litteraturhuset i Oslo.

– Vi går med med manus i hånden og leker oss gjennom stoffet, sier Litleré.

De andre medvirkende skuespillerne er Karin Stautland, Rhine Skaanes, Gerald Pettersen, Yngve Seterås og Raymond Corrado Knutsen.

«Alderens vår» vises på Litteraturhuset i Bergen onsdag 26. oktober og torsdag 27. oktober – begge dager kl. 12.00. Dramalesningen varer i 90 minutter – deretter blir det en «Samtale på scenekanten» frem til kl. 14. Prosjektleder og manus: Lena Steimler. Mer informasjon: scenefryd.no og litthusbergen.no

Lena Steimler

  • Lena Steimler (foto: Model Day Studio)

    Lena Steimler (f. 1958) er en norsk manus- og barnebokforfatter.

  • Hun har skrevet hørespill, teaterstykker, film og TV både for for voksne og barn, og ble nominert til Prix Nordica 08 for hørespillet Fisken Fibi på NRK.
  • Steimler har også vært prosjektleder og manusforfatter for novellefilmene «Fredag ettermiddag» og «Tilfellet Jonas», med tema barnevern. Begge ble nominert til Kulturdepartementets menneskerettspris i 2017.
  • Lena Steimler har også skrevet en rekke barnebøker: «Mia og superboblen» (Bonnier Carlsen, 1994), «Teaterlek for barna» (Orion, 1996), «Nisse på ville veier» (Orion, 1996), «1-2-3 hemmeligheter» (Gyldendal, 1997), «Mystiske dager på Sesam stasjon» (Gyldendal, 1997), «Godnatt på Sesam stasjon» (Gyldendal, 1998) og «En lillebror til jul» (Schibsted, 2014)
  • Mer informasjon: forfatterkatalogen.no

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this