bybilder1a
BROSTEINSSLANGE: Et byparadis må ha en slange. (Foto: Wenche Aasbø)

En byvandring i bilder

Del artikkelen i Sosial medier

«Bergensgruppen: For oss så e fra Bergen; vi e kry a’ det og viser det!» på Facebook nærmer seg 10 000 medlemmer – mye takket være Wenche Aasbøs Iphone-bilder. Bergensmagasinet viser her et knippe av de fargerike bybildene hennes.

bybilder2 selvportrett
Wenche Aasbø (selvportrett)

– Jeg er kun en amatør med lidenskap for å ta bilder, sier Wenche Aasbø, som beskriver seg selv som «en godt voksen dame» oppvokst i Nyhavn ved Gamle Bergen.

Hun ble invitert inn i Facebook-gruppen «Bergensgruppen» i 2009, der hun fort merket at folk satte pris på bildene hennes. På et tidspunkt da gruppen hadde rundt 200 medlemmer, overtok hun administrator-rollen.

– Enkelt fortalt så vokste gruppen veldig fort, forteller hun.
– En stund var det mye uro med «fotomenn» som kranglet seg imellom. I dag er det kun meg som legger inn bilder, ofte flere om dagen. Jeg ser på dette som en «byvandring i bilder».

Følgerne hennes kommer både fra inn- og utland, selv om de fleste nok er bosatt her i byen.

– Mange av medlemmene kommer seg ikke av ulike grunner ut selv, og melder tilbake at de har stor glede av å se hvordan årstidene endrer seg i byen vår, sier hun.

– Jeg leter aldri; jeg bare ser motiver og bildet er tatt.

– «Ekte» fotografer har sagt at jeg nok har en egenskap, som gjør at jeg finner motiver andre ikke ser. Jeg leter aldri; jeg bare ser motiver og bildet er tatt.

Foto er blitt hennes livsstil, og hun har alltid mobilen i hånden på sine byvandringer. Hun deler også bilder i andre Facebook-grupper, blant annet i «Bruk byen din».

bybilder13bybilder3bybilder13 bybilder12 bybilder11 bybilder10 bybilder9 bybilder8 bybilder7 bybilder6 bybilder5 bybilder4

bybilder1
BROSTEINSSLANGE: Et byparadis må ha en slange. (Alle foto: Wenche Aasbø)

Del artikkelen i Sosial medier

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this