Silje Heggren 2016 Utopolis 1

Byen som ikke finnes

Del artikkelen i Sosial medier

– Min kunst er en projisering av temaer som opptar meg, hvor det ofte ligger mange lag og mye dybde i temaet, men hvor utførelsen gjør at bildene også kan oppleves som rene estetiske verk, sier billedkunstneren Silje Heggren. På fredag åpner hun separatutstilling i Galleri Langegården.

Tittelen på utstillingen er Utopolis, satt sammen av ordene utopia og metropolis. Dette vekker en rekke assosiasjoner. Rett ut betyr det noe slikt som en type ideell storby som ikke finnes.

– Heggrens arbeider har et særpreget popkunstlignende uttrykk, som likevel rommer et underliggende alvor.

Det bringer også tankene i retning Thomas Mores filosofiske roman Utopia (1516), der han skildrer en ukjent øy med det han betrakter som en idealstat (og alle fortellinger som er kommet i kjølvannet etter den), Fritz Langs dystopiske stumfilm Metropolis (1927), arkitekturmagasinet med samme navn og, tja, Supermanns hjemby.

– Heggrens arbeider har et særpreget popkunstlignende uttrykk, som likevel rommer et underliggende alvor, sier Anne Sofie Bertelsen ved Galleri Langegården.

– Teknisk og stilmessig fokuserer hun på det kontrollerte uttrykket. Men når man studerer bildene nærmere, blir de mer urovekkende og tvetydige. Forskyvninger i format og M. C. Escher*-aktige «umulige» og surrealistiske elementer trer frem i kontrast til det kontrollerte og perfekte i utførelsen.

Silje Heggren er født i Tromsø, og oppvokst i Oslo og Bergen. Hun gikk ut fra KHiB avdeling Kunstakademiet i 2002, og har siden hatt utstillinger i Galleri Bouhlou, Bergen Kunsthall og KunstGalleriet i Stavanger, og er innkjøpt av Bergen Kunstmuseum (KODE), Norsk Kulturråd og Statoil.

Heggren har tidligere laget musikk, video- og lydinstallasjoner, designet platecovere og arbeidet som DJ, radiovert og kurator. Hun holder for tiden på med en master i kunsthistorie. Utopolis er hennes andre separatutstilling i Galleri Langegården.

 Galleri Langegården, fredag 25. november kl. 19.00-21.00. Utstillingen står frem til 21. desember.

* Maurits Cornelis Escher (1898-1972) var en nederlandsk kunstner kjent for matematikk- og naturinspirerte bilder med umulige konstruksjoner, optiske illusjoner og utforskning av det uendelige.

silje-heggren-2016-utopolis

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this