Carmina Escobar foto de Kegan McGurk
Carmina Escobar (foto: Kegan McGurk)

Konsert for kalde kropper

Del artikkelen i Sosial medier

– Dette blir helt klart ingen ordinær affære, sier Irem Müftüoglu, som kan fortelle at Borealis førstkommende søndag oppfordrer publikum til å hoppe i sjøen.

På onsdag er det klart for Borealis 2019. Programmet lover som vanlig mye sært og utfordrende for nysgjerrige ører, men jeg antar at ikke noe av dette vil kunne måle seg med konserten i Nordnes Sjøbad på søndag. Publikum oppfordres der til å nyte musikken sammen med et forfriskende kollektivt sjøbad kl. 11.15.

Publikum oppfordres til å nyte musikken sammen med et kollektivt sjøbad.

Den meksikanske komponisten og vokalisten Carmina Escobar (bildet over) vil, sammen med saksofon-kvartetten Saxifraga, stå for musikken, og det vil også bli servert varm mat og te til de forfrosne sjøbaderne.

– Hvis du ikke føler for en iskald start på søndagen, kan du likevel bli med og høre ny musikk i duett med skrikene fra de modige, frosne svømmerne, sier Irem Müftüoglum, som er kommunikasjonsansvarlig for Borealis.-festivalen.

[PostBlock id=276]

Hun minner ellers om åpningskonserten på onsdag kveld. Denne holdes på USF Verftet, og vil presentere mer meksikansk musikk.

BIT20 Ensemble vil fremføre ny musikk av de latinamerikanske komponistene Marcelo Toledo og Marisol Jiménez.

Deretter urfremføres Øyvind Torvunds nye stykke Prehistoric Night and Morning (Tone Poem) — komponert for BIT20 og det meksikanske ensemblet Liminar (der nevnte Carmina Escobar er medlem).

Dette verket beskrives av Torvund selv som ritualistisk og psykedelisk musikk, med røtter enda lenger tilbake i tiden enn det Einar Selvik presenterte i Håkonshallen nylig.

Prehistoric Night and Morning (Tone Poem) spekulerer nemlig på hvordan steinalderens instrumenter – slik som beinfløyter og ulike typer trommer – hørtes ut.

Det finnes (naturlig nok) ingen opptak av disse instrumentene, som er datert 35.000 år tilbake, så publikum overlates til komponistens (og musikernes) fantasi for å få svar på hvordan datidens musikkinstrumenter lød.

Se hele festivalprogrammet på Borealis’ hjemmeside

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this