Bakkerud
BERGENSBRØLET: Drøyt 300 bergensere hadde tatt turen til trøndelag for å se rallystjernen vinne den femte VM-runden. Blant hans største støttespillere er hans foreldre, Åge og Ann-Kristin Bakkerud. Her står foreldrene rett bak ham, faren med solbriller på hodet og moren med grønne solbriller. (Foto: Ron Zaras, Hoonigan Racing)

Best når det koker

Del artikkelen i Sosial medier

Når presset øker, temperaturen stiger og hodet koker er Andreas Bakkerud bedre enn alle konkurrentene.

Med 300 elleville bergensere hengende utenfor teamteltet, kunne han saktens føle presset, 24 år gamle Andreas fra Morvik. Men slik er ikke denne bilføreren skrudd sammen. Han gikk som vanlig «all in» og kjørte fra alle.

EN DRØM

– Det er en drøm som går i oppfyllelse.

– Det føles helt fantastisk å vinne på hjemmebane foran så mange supportere og tilskuere. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Andreas Bakkerud.

Forrige helg ble Bakkerud historisk da han vant alle de fire innledende omgangene i VM-runden i rallycross på Lånkebanen. Deretter vant han både semifinalen og finalen. Og han suser videre.

Onsdag i forrige uke var han så vidt hjemme i Morvik før han tidlig torsdag dro til USA for å delta på et representasjonsforedrag hos Ford i Los Angeles. Allerede søndag var han tilbake i hjemlandet, bare for å dra videre til England for testing av bil og gjøre andre forberedelser.

Førstkommende søndag er han på ny tilbake i Norge for å delta på møter i Oslo, før han drar videre til Høljes i Sverige hvor den neste rally-runden skal kjøres.

«BAKKERUD-BOOST»

Manager Jan Tore Brustad forsikrer at teamet rundt rallycross-superstjernen har fokus på at 24-åringen ikke skal ta på seg for mye.

– Han har kjørt fem løp på ni uker nå og reiser på ulike oppdrag, men vi visste på forhånd at det ville bli et tett program. Andreas trives godt på reise og takler det bra. Men han har også behov for ro rundt seg, og det får han, forteller Brustad.

– Det er klart at når 300 bergensere henger utenfor teltet, så kan man tenke seg at det gjør noe med konsentrasjonen til en rallykjører, men Andreas får energi av å gi andre energi; for ham gir denne typen oppmerksomhet fra fansen bare en ekstra «boost», forklarer manageren.

MEDALJEKAMPEN

– Er psyken hans en x-factor?

– Ja, det kan du godt si. Han har alltid vært god når trøkket er stort. Når han må prestere og kanskje kjenner litt på presset, så virker det som om han har et ekstra nivå inne som han tar ut, og som ikke så mange andre klarer å henge med på.

– Hvor langt kan dette gå?

– Vi har sagt at langsiktig plan, og det er viktig at vi står stødig nå; det kan gå like fort ned som det går opp i denne sporten. Det kommer helt sikkert både oppturer og nedturer utover høsten. Men nå er Andreas plutselig med i medaljekampen, det ser vi jo, sier Brustad.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this