Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
BLE TILDELT ÅRETS BÆREKRAFTSPRIS: Vinneren mottar her skulptur i glass og marmor laget av billedhugger Arne Mæland. Fra venstre: Tor Instanes (adm. dir. GC Rieber), Marit Warncke (adm. dir. Bergen Næringsråd), Lisbet K. Nærø (adm. dir. Fana Sparebank) og Dag Inge Ulstein (utviklingsminister, KrF). (Foto: Max Igland)

– Bærekraftsprisen inspirerer oss

GC Rieber Eiendom er vinner av Bærekraftsprisen 2019, som ble delt ut under årsmiddagen til Bergen Næringsråd i samarbeid med Fana Sparebank.

Juryen mener årets vinner har «klart å gjøre en forskjell, klart å sette bærekraft på agendaen, samtidig som de er åpne om hvor det er behov for forbedringer».

– For oss handler bærekraft om å gjennomføre – hver dag. Det handler om å se muligheter i å kombinere business, miljø og sosial bærekraft.

Prisen ble tildelt av utviklingsminister Dag Inge Ulstein, Marit Warncke og Lisbet K. Nærø under årsmiddagen til Bergen Næringsråd i går kveld.

– Bærekraftsprisen inspirerer oss til videre arbeid. Vi har fortsatt store oppgaver foran oss om FNs bærekraftsmål skal nås, sier adm. dir. Tor Instanes i GC Rieber Eiendom.

– Langsiktighet og bærekraft ligger i GC Riebers og våre medarbeideres DNA. For oss handler bærekraft om å gjennomføre – hver dag. Det handler om å se muligheter i å kombinere business, miljø og sosial bærekraft.

Juryen har bestått av Nils Magne Fjereide (styreleder i Fana Sparebank), Bjørn Haugland (adm. dir. i Skift), Marit Warncke (adm. dir. i Bergen Næringsråd), Sveinung Jørgensen (førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole), Lars Jacob Tynes Pedersen (førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole), Lisbet K. Nærø (adm. dir. i Fana Sparebank) og Maria Selsås Fjogstad (student og leder av NHHS Green).

De begrunnet tildelingen blant annet med at GC Rieber Eiendom «siden 2010 har vært medlem av UN Global Compact, og har årlig rapportert sin framgang innen miljø, menneskerettigheter og antikorrupsjon til FN. Vinneren er et selskap som har identifisert hvilke av FN’s bærekraftsmål de har størst mulighet å bidra på, men likevel viser en bred og helhetlig tilnærming til alle de 17 målene».

Videre heter det at vinneren «har et særlig fokus på bærekraftsmål nr. 9 (Innovasjon og infrastruktur) og nr. 11 (Bærekraftige byer og samfunn). De siste ti årene har vinneren utviklet flere områder i Bergen på en bærekraftig måte, med gode løsninger for bygg, byrom og hele bydeler. De viser hvordan private eiendomsutviklere- og utbyggere kan og må være med på å skape en grønn og fremtidsrettet by».

Her nevnes det tiltak som kildesortering, avfallssug, sjøvannskjøling, solceller og fellesopplegg for bruk av elbil- og sykkel, samt at firmaet  arbeider kontinuerlig med miljøklassifisering av eksisterende bygg.

Som eksempel på god infrastruktur peker juryen blant annet på det høyteknologiske næringsbygget Skipet innerst i Puddefjorden –Bergens første og største næringsbygg i massivtre – som når det åpner i november 2020 skal danne inngangsporten til Bergen ved Gamle Nygårdsbro.

«Her viser vinneren banebrytende innovasjon, nytenking og stor vilje til å spille på lag med fremtiden med et bevisst forhold til å aktivt begrense eget Co2-avtrykk. Ved å være først ute med nye måter å gjøre ting på tar selskapet en risiko, samtidig som en baner vei for øvrig næringsliv gjennom å dele sine erfaringer» skriver juryen i sin begrunnelse.

Fakta

Bærekraftsprisen

 • De nominerte skal:
  • Være en bedrift
  • Ha gjennomført ett eller flere initiativ for en bærekraftig utvikling
  • Være en inspirasjon for andre og skape verdi
  • Ha nedfelt bærekraft i sine strategier og handlingsplaner, og ha levert målbare resultater for dette arbeidet.
 • Fjorårets vinner av Bærekraftsprisen var Grieg Gruppen, mens Sir David Attenborough ble tildelt en egen ærespris.
 • Mer informasjon: Bergen Næringsråd
Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this