hjemmepaaske8
FARGEDE EGG UTEN MALING: Kok egg forsiktig i skall av løk, rødbeter, gurkemeie, rødkål, svart te – og eventuelt et par dråper konditorfarge i vannet . (Selfie: Nina Exposito Holmen)

Tips for hjemmepåsken

Del artikkelen i Sosial medier

Årets påske blir annerledes, og vi skal holde oss mye inne. Her er noen tips til både trendy påskepynt og hudpleie du enkelt lager selv. Mye av materiellet har du allerede i skapet.

Tekst: Nina Exposito Holmen (stylist) og Seline Bjørseth (makeupartist)

Det er ikke så mye som skal til for å få høytidsstemning.

I år feirer vi påsken hjemme i byen, og vi har god tid til å lage ting selv. Om du er som meg og synes det er litt hyggelig med tradisjoner så er det ikke så mye som skal til for å få høytidsstemning.

Et par kvister i en fin vase pynter opp. Pynt en krukke med trollhassel eller andre kvister. De kan pyntes, men er ofte fine som de er. Med knopper og skudd blir de flotte i vinduet eller på bordet i påsken.

hjemmepaaske7
LEK MED FARGER: Bytt ut vaser med fine tekopper og kanner som matcher i farger med hverandre. (Foto: Nina Exposito Holmen)

Når du planlegger å pynte til påske må det ikke være kaniner og kyllinger, bruk vårens lyse klare farger. Sett sammen mønstre med inspirasjon fra naturen, hagen og parken samt blomster som er ordnet i like farger.

Bytt ut vaser med fine tekopper og kanner som matcher i farger med hverandre.

Ha det moro med å blande mønster og materiell. Jeg liker å tenke på våren som ny begynnelse – frisk, ren, lys, morsom – et friskt pust.

Også påskedesserten kan være en del av bordpynten. Trill kuler av marsipan formet som små egg.

De kan farges om du ønsker – og brukes som pynt på påskekaken. Du må ikke bruke gult! Andre friske farger på bordet gir også fin vårstemning.

De klassiske malte påskeeggene kan du få til med hjelp av det du som regel har liggende i kjøkkenskapet.

Du må ikke ha mange farger, det er greit at ting er annerledes i år.

For fargede egg uten maling: Kok egg forsiktig i skall av løk, rødbeter, gurkemeie, rødkål og svart te. Jo lenger du koker dess sterkere farge.

Har du konditorfarge så kan du også bruke det; et par dråper i vannet er nok til å gi eggene sterk farge.

hjemmepaaske1
LAG DIN EGEN ANSIKTSMASKE: Du kan bruke ingredienser du allerede har på kjøkkenet som er bra både for innsiden og utsiden av kroppen. (Selfie: Seline Bjørseth)

Påsken er også tid for egenpleie. Hva med å lage din egen fuktighetsgivende ansiktsmaske? Da trenger du en halv avokado, en overmoden banan og en spiseskje olivenolje.

Påsken er også tid for egenpleie. Hva med å lage din egen fuktighetsgivende ansiktsmaske?

Del avokadoen i to og bruk en spiseskje til å skrape avokadoen ut av skallet. Kutt opp i biter. Skrell bananen og kutt opp i biter. Plasser alle bitene oppi en skål og tilsett olivenoljen. Mos så alt godt ved hjelp av en gaffel eller en foodprosessor.

Om ønskelig, plasser skålen inn i kjøleskapet for å få en avkjølende effekt. Deretter fordeler du ansiktsmasken utover fjeset. Unngå øynene!

La ansiktsmasken virke i 10-15 minutter før du tørker den av med et fuktig håndkle. Avslutt så behandlingen med å bruke din favoritt ansiktskrem.

hjemmepaaske2
ENKEL OPPSKRIFT: Til din egen fuktighetsgivende ansiktsmaske trenger du en halv avokado, en overmoden banan og en spiseskje olivenolje. (Foto: Seline Bjørseth)
hjemmepaaske11
GARNRESTER BLIR TIL PÅSKEFJÆR: Om du ikke synes det er nok med blomster på påskefrokostbordet, kan du slå til og lage fjær av garnrester eller papir. (Foto: Nina Exposito Holmen)
hjemmepaaske10
FARGING AV PÅSKEEGG: De klassiske malte påskeeggene kan du få til med hjelp av det du som regel har liggende i kjøkkenskapet. (Foto: Nina Exposito Holmen)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this