marthewang
UTE MED NY SINGEL: – Dette er ikke en julelåt, men jeg tror at den i disse tider kan gi en julefred og julero som når inn til hjertet, og som kan nå inn til det kun hver enkelt vet og tenker, til det som ingen andre ser eller vet eller kan forstå, sier Marthe Wang. (Pressefoto)

Synger for Bymisjonen

Del artikkelen i Sosial medier

– Ideen til Til deg kom en sein og sur høstkveld i oktober i fjor, ute på fortauet på vei hjem, forteller Marthe Wang (26) om sin nye singel.

Hun gikk hjem til pianoet og skrev låten ferdig, men endte til slutt opp med å ikke ha noe tekst på refrenget.

– Jeg tror at alle de personene jeg synger til, vet hva teksten på refrenget skal være, hver på sin måte.

– Ord kan både åpne og lukke, og jeg valgte å stole på at stemmen min, melodien og stemningen i låten forteller noe og har egenverdi i seg selv uten tekst. Jeg tror at alle de personene jeg synger til, vet hva teksten på refrenget skal være, hver på sin måte, sier hun.

Til deg brukes i Bymisjonens julekampanje «Gled en som gruer seg til jul», som er vist over 250.000 ganger på Facebook og og delt over 700 ganger.

Marthe Wang kommer fra Bønes, der hun vokste opp i en musikalsk familie. Samtidig som hun fullførte videregående skole ved musikklinjen på Langhaugen, var hun første jazzstudent som ble tatt opp ved Griegakademiets Unge talenter.

Etter dette startet hun på jazzlinjen ved Norges Musikkhøgskole, og fullførte studiet i 2014. Siden har hun jobbet med debutalbumet, som slippes på Kirkelig Kulturverksted 3. februar.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this