Antbikes 1
KUL OG UNIK: – Mine kunder vil ha en kul og unik sykkel laget bare for dem. Og det er akkurat det de får, sier Joanna.

Forelsket i Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

Da Joanna Cichowska besøkte Bergen sammen med noen venner for for seks år siden, ble hun øyeblikkelig glad i byen. 28-åringen bestemte seg for å komme tilbake, og nå har hun bodd og jobbet her i fire år.

– Jeg blir rett og slett inspirert av naturen og byen og alle de hjelpsomme menneskene som bor her. Jeg har stått mange ganger på Fløyen, sett på utsikten og kjent på alle mulighetene som ligger og venter, sier Joanna.

Bagger med solpanel

Den polske kvinnen har både studert bevaring og utvikling av kulturelle monumenter i polske Katowice, arv og historie i Lincoln i England og kunsthistorie i Gdánsk. Nå driver hun altså AntBikes i Bergen sentrum, og har basen sin hos Impact Hub på Bryggen.

– Det er et utrolig kreativt miljø her, som er både inkluderende og inspirerende.

Derfra jobber hun også med håndlagede sykkelbagger med solpanel, slik at du kan være ute på sykkeltur eller på stranden hele dagen uten å bekymre deg for at batteriene på mobilen eller andre elektriske enheter skal gå tom.

– Det er et utrolig kreativt miljø her, som er både inkluderende og inspirerende. Jeg samarbeider også med The Armadillo Bike Shop i Steinkjellergaten.

– Det er en av flere ting jeg liker med Bergen; miljøet er ikke stå stort, og det er lett å komme i kontakt med folk. De er positive og ønsker å hjelpe.

Antbike 2
PERSONLIG SYKKEL: Kommer du til Joanna Cichowska med en sykkel-idé, kan den fort bli en realitet.

Drømmesykkel

– Jeg har hele tiden vært veldig entusiastisk for sykkel-ideen AntBike, og det ble mitt første prosjekt i Bergen. Jeg har nå over tid utviklet uvanlige, tilpassede sykler for kundene. Kall meg gjerne en sykkelskredder, sier Joanna og smiler.

Du kan altså komme til henne med en idé for hvordan akkurat din sykkel skal se ut, og så blir din sykkel en realitet.

– Kan du beskrive en typisk AntBike-kunde?

– Folk som ikke er redde for å bli sett i folkemengden. Syklene jeg lager er et blikkfang. Kundene vil ha en kul og unik sykkel laget bare for dem. Og det er akkurat det de får.

Antbike 6
BAG MED SOLPANEL: Joanna lager også håndlagede sykkelbagger med solpanel. Da kan du nyte solen, mens mobilen lader.

En grønn forretning

– Hvor kommer navnet Antbikes fra?

– Maur er positive og interessante skapninger. De er små, men likevel veldig sterke. En gjennomsnittlig maur kan løfte opp til 50 ganger sin egen kroppsvekt. De er også veldig sosiale og bryr seg om «maursamfunnet». Derfor liker jeg maur. Og dessuten – look at me; jeg har dreadlocks og briller og vennene mine kaller meg for Ant. Så da jeg skulle starte firmaet mitt var navnevalget enkelt.

– Hva er det som motiverer deg?

– Jeg har alltid vært opptatt av miljøvennlige initiativ. Jeg vil gjøre verden til et bedre sted å være. Det er motivasjonen for alle mine aktiviteter. Jeg vil skape en grønn forretning i en by med godt miljø. Med å bevare naturen vår, tar vi også vare på fremtiden.

Hemmelig prosjekt

Joanna har flere planer for sin kreative forretningsvirksomhet.

– Nå vil jeg starte et nytt og grønt prosjekt som er unikt i Norge. Jeg kan dessverre ikke røpe hva, fordi det er en forretningshemmelighet, sier 28-åringen, som er på utkikk etter sponsorer.

Nå drømmer hun om at flere bergensere vil sykle sommeren i møte.

– Jeg drømmer om renere luft i Bergen. Jeg drømmer om bedre livskvalitet for alle. En sunn og aktiv livsstil for beboere og besøkende. Og selvsagt ønsker jeg meg økt bruk av sykler, sier Joanna.

Antbike 4 Antbike 5

Antbike 3
DETALJER: Sykkelskredderen er opptatt av detaljer, både på felger, styret og setet.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this