Jahn Erik Gangstoe12
KLAR FOR VM: Jahn-Erik Gangstøe vant NM i Hearthstone i sommer. Nå drar han sammen med tre lagkamerater til Los Angeles for å delta i VM. (Foto: Ove Landro)

Storfavoritt i Hearthstone-VM

Del artikkelen i Sosial medier

Til helgen drar det norske e-sport-landslaget til Los Angeles som storfavoritter i Hearthstone-VM. Kaptein på Norge er Jahn-Erik Gangstøe fra Skinstø.

 – Jeg begynte å spille Super Nintendo med brødrene mine da jeg var liten. I 2015 prøvde jeg spillet Hearthstone, og i desember samme år kvalifiserte jeg meg til EM. Siden har jeg vært proff.

– Forberedelse er 70 prosent.

Med seg på laget i Los Angeles har åsabuen Jens Bratheim, Casper Notto og Eirik Midtstue.

– Vi har allerede spilt sammen i mange år, og det gjør at kommunikasjonen oss i mellom er så bra som den kan bli, sier Gangstøe.

TAKTIKK OG STRATEGI

– Hva er Hearthstone?

– Det er digitalt kortspill. Jeg pleier å forklare det med at det er en kombinasjon mellom sjakk og poker. Det handler mye om taktikk og strategi. Når du møter en spiller på toppnivå og han er like god som deg, er det avgjørende at du har forberedt deg godt. Forberedelse er 70 prosent.

26-åringen, som går under navnet «Zorkthar» på nett, ble norgemester i dataspillet i sommer. Han er ansatt i klubben Nordavind, som eies av Vålerenga fotballklubb. Gangstøe lever av å spille i ulike turneringer, og fikk 6000 kroner for NM-tittelen i sommer, men det er internasjonalt det er penger å hente.

PENGER I POTTEN

Hver kamp han og lagkameratene vinner i Los Angeles første helgen i november er verdt 25.000 kroner for hver enkelt spiller. Det norske laget er storfavoritter, og hvis dette går veien og Jahn-Erik Gangstøe og hans lag vinner finalen, tjener gjengen en halv million.

– Jeg lever greit av dette nå på fastlønn, men det hjelper selvsagt med premiene fra mesterskapene. Planen er etterhvert at jeg skal inn i ledelsen i klubben, og det føles trygt å vite at jeg har en jobb når jeg er ferdig med e-sport. Samtidig kan jeg holde på lenge; andre gamere er avhengig av rask reaksjonstid, men i Hearthstone er ikke det viktig, sier Gangstøe, som drar til USA noen dager før mesterskapet for å være litt turist i storbyen før alvoret begynner.

VM i Hearthstone arrangeres i Los Angeles og starter 2. november.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this