Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
TENNER FREDSLYS: Worod Ali Al-Obaidi og John Rawcliffe tenner fredslys på fjorårets Sammen for fred, som ble holdt i Mariakirken.

Samling på tvers av tros- og livssyn

Lørdag 4. november blir det for andre gang invitert til et kulturarrangement på tvers av tros- og livssyn i Bergen.

Sammen for fred er nå et årlig arrangement i Bergen. Kirkelig dialogsenter Bergen og Samarbeidsrådet for tros- og livssyn Bergen inviterer her til en viktig kveld for byens befolkning, i livssynsmangfoldets tegn, og i rammene av vakker jazzmusikk og ettertanke.

SKAPER HÅP: – Vi trenger slike arrangementer der vi møtes i respekt og tillit, sier Marianne Bergsjø Gammelsæter. (Foto: Privat)

I fjor, da dette arrangementet ble holdt for første gang, var Mariakirken fullsatt. I år vil arrangementet bli holdt i Johanneskirken som avslutning på en hel uke i dialogen og mangfoldets tegn.

Kirkelig dialogsenter Bergen har ideen til og regien på Sammen for fred. I år blir Samarbeidsrådet for tros- og livssyn Bergen (STLB) medarrangør.

De består av sytten ulike livssynssamfunn i Bergen, og mange representanter derfra vil delta med lesing av fredstekster fra sin tradisjon og tenning av fredslys.

Sammen for fred har fire temaer: Ropet, tilsvaret, håpet og utfordringen.

Til disse er det komponert jazzmusikk av Bjørn Helge Gammelsæter, som i år vil fremføre denne med et knippe dyktige musikere og en solist.

Det vil også bli lest nyskrevne tekster til temaene og sunget sanger knyttet til tematikken.

– At mennesker fra Humanetisk forbund, muslimske trossamfunn, kristne, buddhister og jøder står sammen for fred mellom mennesker, tror jeg skaper et nødvendig håp for mange, sier dialogprest Marianne Bergsjø Gammelsæter.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this