TENNER FREDSLYS: Worod Ali Al-Obaidi og John Rawcliffe tenner fredslys på fjorårets Sammen for fred, som ble holdt i Mariakirken.

Samling på tvers av tros- og livssyn

Lørdag 4. november blir det for andre gang invitert til et kulturarrangement på tvers av tros- og livssyn i Bergen.

Sammen for fred er nå et årlig arrangement i Bergen. Kirkelig dialogsenter Bergen og Samarbeidsrådet for tros- og livssyn Bergen inviterer her til en viktig kveld for byens befolkning, i livssynsmangfoldets tegn, og i rammene av vakker jazzmusikk og ettertanke.

SKAPER HÅP: – Vi trenger slike arrangementer der vi møtes i respekt og tillit, sier Marianne Bergsjø Gammelsæter. (Foto: Privat)

I fjor, da dette arrangementet ble holdt for første gang, var Mariakirken fullsatt. I år vil arrangementet bli holdt i Johanneskirken som avslutning på en hel uke i dialogen og mangfoldets tegn.

Kirkelig dialogsenter Bergen har ideen til og regien på Sammen for fred. I år blir Samarbeidsrådet for tros- og livssyn Bergen (STLB) medarrangør.

De består av sytten ulike livssynssamfunn i Bergen, og mange representanter derfra vil delta med lesing av fredstekster fra sin tradisjon og tenning av fredslys.

Sammen for fred har fire temaer: Ropet, tilsvaret, håpet og utfordringen.

Til disse er det komponert jazzmusikk av Bjørn Helge Gammelsæter, som i år vil fremføre denne med et knippe dyktige musikere og en solist.

Det vil også bli lest nyskrevne tekster til temaene og sunget sanger knyttet til tematikken.

– At mennesker fra Humanetisk forbund, muslimske trossamfunn, kristne, buddhister og jøder står sammen for fred mellom mennesker, tror jeg skaper et nødvendig håp for mange, sier dialogprest Marianne Bergsjø Gammelsæter.

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this