optima rubra2 foto Kathrine Meyer
SISTE KONSERT MED OPTIMA RUBRA: Etter 23 år med homoerotisk tegneserierock skal legendariske Optima Rubra legges ned. Bildet er fra en konsert på Festplassen. (Foto: Kathrine Meyer)

Optima Rubra takker for seg

Del artikkelen i Sosial medier

Optima Rubra inviterer i morgen til det de hevder blir deres «aller aller siste konsert noensinne».

– Flesteparten av bandets medlemmer drar tilbake til verdensrommet for godt, forklarer bandets bassist Otto Egil «Ottorpedo» Sætre, som også har tatt på seg jobben som et ettmanns oppvarmingsband – under navnet Ottorpedo Uten Venner.

Hvem som er med i Optima Rubra fra gang til gang vites sjelden før konsertstart, men denne gangen er det ventet at ihvertfall disse alter egoene dukker opp: Dum Juan (vokal), Ottorpedo (bass og vokal), Beinhard (gitar), Navnløs Gitarhelt (gitar), Superorganisten Sondre Jørgensen (tangenter og vokal), Fluffy01 (trommer). I tillegg kommer danserne Alfasan, Pedal og Søster Pling.

Det kostymekledde bandet ble grunnlagt i 1996 av – ifølge Ottorpedo – rømlinger fra et intergalaktisk sjømannssirkus.

Det kostymekledde bandet ble grunnlagt i 1996 av – ifølge Ottorpedo – rømlinger fra et intergalaktisk sjømannssirkus. Der hadde medlemmene blitt holdt fanget i en årrekke, og blitt tvunget til å spille homoerotisk tegneserierock for fulle sjømenn fra alle galakser.

Her på Jorden fant de fort ut at de ikke lenger klarte å gjøre noe annet, så da startet de bandet – og fortsatte mer eller mindre der de slapp på romsirkuset.

Optima Rubra har gitt ut albumene Badetid i fengselet, Kartonger og Selvtitulert, pluss to DVD-er. Grunnstammen i bandet er bassist Ottorpedo og vokalist Dum Juan. Ottorpedo har også gitt ut flere soloplater, blant annet albumet Ottorpedo Med Venner.

Avskjedskonsert med Optima Rubra på Inside, lørdag 9. februar kl. 21. Et begrenset antall spesialbilletter er tilgjengelig – der man kan få være med på scenen, eller få med seg et av scenekostymene hjem.

optima rubra3 foto Kathrine Meyer
EN UTVIDET POWERTRIO: Bandet beskriver seg selv som «en utvidet powertrio på 5-14 medlemmer», alt etter hvor stor andel av assosierte medlemmer som møter opp til konsert.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this