Feedback 1
ROCKESTJERNER FOR ÉN KVELD: – På denne ene konserten får de oppleve å være rockestjerner for en kveld, sier Stig Blindheim-Hansen.

OPPFYLLER ANDRES DRØMMER

Del artikkelen i Sosial medier

21 år gammel dro Stig Blindheim-Hansen til USA for å studere musikk og følge sin egen drøm. Nå driver han Feedback Studios, og hjelper andre å oppfylle sine drømmer.

Som daglig leder i Feedback Studios tilbyr Blindheim-Hansen gitartimer og kurs hvor man lærer å spille sammen med andre. Selv har han spilt gitar i 26 år og drevet profesjonelt i 16 år i inn- og utland. 21 år gammel dro altså sunnmøringen til USA for å studere, og etter tre år kom han hjem med bachelor i musikk med utdanning som gitarist, musiker og komponist ved Universitetet i Nord Dakota.

– Vi oppfatter melodier allerede i mors liv, og vi vet at demente reagerer positivt på musikk. Feedback studios skal være for alle.

I 2004 tok jazzbandet hans førsteprisen på Wisconsin Eau Claire College jazzfestival. Han mottok prisen for «Outstanding achievement in string performance» i 2005 for konserten han holdt som avgangseksamen, og samme år stod han på scenen med jazzbandet på den prestisjefulle Montreux jazzfestivalen i Sveits.

EN GAMMEL GITAR PÅ LOFTET

Han var ti år da han begynte å spille gitar. Faren hadde en gammel gitar på loftet som han hadde laget selv. Stig maste på faren om han ikke kunne kjøpe en ny og ordentlig gitar, men faren nølte til sønnens store fortvilelse. Men så en dag hørte han lyder fra stuen; faren hadde kjøpt ny gitar, og siden har Stig spilt.

Blindheim-Hansen underviste også mens han bodde i USA, og med blant annet gitarpedagogikk på studieplanen, var en ide og en drøm allerede under utvikling. Han bestemte seg for å ta «Introduction to business» mens planen tok form.

– Først tenkte jeg å starte et sted hvor man kunne komme og spille inn plate, men etterhvert så vokste interessen mer og mer for å undervise.

– Og alle kan komme, uansett alder?

– Jeg har ikke satt noe tak, nei. Jeg mener det må være for alle. Vi oppfatter melodier allerede i mors liv, og vi vet at demente reagerer positivt på musikk, sier Blindheim-Hansen. 

EGET HUSBAND

– Musikk  gjør folk glade. Jeg ser det på elevene mine også. Når de kommer første gang så er de gjerne trøtte. Men når de går så er de lettere til sinns, og etterhvert er det gjerne slik at de gleder seg til å komme og spille musikk.

– Nå er du terapeut, plutselig, mer enn musiker?

Han smiler.
– Ja, men musikk og terapi går hånd i hånd.

– Din kone er nestleder i Feedback studios?

– Ja, jeg hadde ikke klart dette uten Renate. Hun har akkurat begynt å lære seg å spille bass, forresten.
Sønnen Sebastian (8) spiller gitar og Madeleine (4) øver seg på ukulele.
– Så nå kan vi snart starte husband, smiler Stig.

FÅR ET KICK

Stig Blindheim-Hansen har knyttet til seg fem lærere i Feedback studios, et tall som øker med ytterligere to lærere til høsten. Han forteller at studioet så langt i år har hatt 88 elever. Han og de andre lærerne reiser også rundt på skoler for å undervise, og har blant annet vært på Askøy, Gimle skole, Hellen og Krohnengen skole.

Denne høsten vil Feedback Studios også henvende seg til bedrifter for å gi ansatte bandkurs.

– Rock’n roll-ledelse har jo vært en populær metafor innad i ledelsesteori, noe som beskriver bedrifter som er nytenkende og oppmuntrer til stort engasjement. Jeg tenker at rockeband er rock’n roll-ledelse i praksis, og vi tror bandkurs vil bidra til et bedre arbeidsmiljø og mer engasjerte ansatte, sier Blindheim.

Feedback 2
SKAPER SPILLEGLEDE: – Musikk gjør folk glade. Jeg ser det på elevene mine også. Når de kommer første gang så er de gjerne trøtte. Men når de går så er de lettere til sinns, sier Stig Blindheim-Hansen. Bak trommene: Kjell Marthin Søgnen.

Feedback studios arrangerer to konserter i året for at elevene skal ha et mål å jobbe mot, og samtidig lære seg hvordan det er å fremføre musikk på en scene foran et publikum.

– Disse konsertene er utrolig motiverende. Elevene synes det er svinaktig gøy å stå på scenen, og selv får jeg et kick hver gang.

– På denne ene konserten får de oppleve å være rockestjerner for en kveld. De er jo det. Det er rundt 200 mennesker i salen bestående av publikummere og andre elever. Målet er opplevelsen de får ved å opptre. Et eventuelt overskudd gir vi til Kirkens bymisjon, som jeg også jobber for.

– Disse konsertene er utrolig motiverende. Elevene synes det er svinaktig gøy å stå på scenen, og selv får jeg et kick hver gang, innrømmer Blindheim-Hansen.

De to siste konsertene har vært på Inside og Garage, og det planlegges en ny konsert til høsten, men hvor det blir er ikke bestemt ennå.

ET ØYEBLIKKS PAUSE

– Kan du fortelle om engasjementet ditt i Kirkens bymisjon?

– Jeg begynte å jobbe med musikkterapi i Kirkens bymisjon i august i fjor i noe som heter Hallvardstuen, som er et lavterskel aktivitetstilbud for rusavhengige. Jeg ble tipset om stillingen og syntes det virket som en interessant jobb.

– Hva er målet med dette engasjementet?

– Målet mitt på Hallvardstuen er å ha musikkaktivitet som kan gi et øyeblikks pause, skape mestringsfølelse og åpne for god kommunikasjon. Jeg gir privattimer på alle instrumenter, bass, gitar, trommer og piano, og har jam og bandøvinger. Akkurat nå har jeg også et prosjekt der jeg spiller inn musikk av og med gjester, og håper dette kan bli en cd-utgivelse til våren, forteller feedback-sjefen.

Når det gjelder hvilken musikk han aller helst låner øret til selv, er han ikke så kresen. Men han stiller ett krav:
– Jeg er glad i musikk rett og slett. Jazz, hardrock, klassisk – alt egentlig, så lenge det har en melodilinje i bunn.

Feedback Studios har lagt noen instruksjonsvideoer ut på deres egen Youtube-kanal.

Feedback Studios

  • Feedback Studios i Sandviken gir privattimer på gitar, bass, vokal, piano, ukulele og trommer.
  • Skolen underviser barn, unge og voksne på alle nivåer, og holder dessuten også bandkurs.
  • Med jevne mellomrom arrangeres det konsert på ulike scener i Bergen.
  • Denne høsten vil Feedback Studios også henvende seg til bedrifter for å gi ansatte bandkurs.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this