duetaudi naim1
FORSTERKER TIL TO MILLIONER: – Naim Statement er estetikk, rå ytelse og potensiale; et anlegg laget av musikkelskere for musikkelskere, sier Martin Aadland. (Foto: Duet Audio)

Stereoanlegg til 2,1 millioner

Del artikkelen i Sosial medier

– Det er en ære å være den første som bringer dette systemet til Norge, sier Martin Aadland ved Duet Audio, som denne uken inviterer til demonstrasjon av stereoanlegget Naim Statement. Pris: 2.140.000 kroner.

Helt siden starten i 1973 har den britiske hifi-produsenten Naim Audio hatt en visjon om å lage den beste forsterkeren som noensinne er bygget. Etter 45 år med produktutvikling er de tettere på det hårete målet enn noensinne før.

– I et slikt luksusmarked finnes det ikke grenser for hva man kan tillate seg å investere, dersom man har økonomi til det.

– Det var Naim som vekket interessen min for hi-fi tilbake i 2011, da jeg jobbet for Musik-Magazinet. Siden har jeg vært en enorm tilhenger av den britiske hifi-produsenten, sier en stolt Martin Aadland.

– Hvem er kjøperne; hvem er villig til å betale 2,1 millioner for en stereoforsterker?

– I et slikt luksusmarked finnes det ikke grenser for hva man kan tillate seg å investere, dersom man har økonomi til det. Kjøperne er både privatpersoner og firmaer, og er vel noenlunde de samme som kjøper de dyreste båtene og bilene.

For det er ingen tvil om at Naim Statement er noe av det ypperste innen hi-fi. Forsterkeren er like mye et forskningsprosjekt som en kunstskulptur.

[PostBlock id=55]

Den kommer i tre deler, hver av dem frest ut i hel aluminium, og er istand til å levere helt ekstreme krefter. «One British horsepower» kontinuerlig per monoblokk i 8 ohm, for å være nøyaktig. Formålet med de tre separate delene er å skille de store strømforsyningene i bunn fra de følsomme kretsene på toppen.

Det er ikke bare ørene som får sitt; forsterkeren er også designet for å være til glede for øyet, med kjøleribber som former seg rundt sidene som en lydbølge i rommet.

– Naim Statement er estetikk, rå ytelse og potensiale; et anlegg laget av musikkelskere for musikkelskere, slår Aadland fast.

Nå gleder han seg til å la bergenserne få oppleve det helt spesielle anlegget. Han inviterer derfor til en rekke demotider denne uken (NB: få plasser på hver demonstrasjon) i Duet Audios eget lytterom. For anledningen presenteres også de helt nye høyttalerne Focal Scala Utopia Evo.

Mark Raggett og Paul Bennett fra Naim Audio vil også være til stede i hifi-butikken i C. Sundts gate 36, og guide de fremmøtte stødig gjennom Naims ultimate referanseanlegg. I tillegg stiller den norske distributøren Multirom.

  • Naim Statement Demo ved Duet Audio (C. Sundts gate 36)
  • Torsdag kl. 14 / 16 / 18, fredag kl. 14 / 16 og lørdag kl. 12 / 14 / 16.
  • Gratis entré. Lett servering av forfriskninger. NB! Begrenset plass.
  • Finn et tidspunkt som passer deg og last ned billett på eventsiden.

[PostBlock id=56]

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this