Sinikka Langeland
TIL BERGEN I MORGEN: Sinikka Langeland kommer sammen med Trio Mediæval og sitt faste band: Arve Henriksen, Trygve Seim, Anders Jormin og Markku Ounaskari. (Pressefoto)

Musikk og naturmystikk

Del artikkelen i Sosial medier

Med stemmen og det finske nasjonalinstrumentet kantele utforsker Sinikka Langeland den skogfinske kulturarven både som tradisjon og som inspirasjon for egen musikk. I morgen spiller hun i St. Jakob kirke i Bergen med fullt band.

Siden debuten i 1994 med albumet Langt innpå Skoga har hun samarbeidet med størrelser som Knut Buen, Kåre Nordstoga, Bigbang, bergensaktuelle Savage Rose, og visesangeren Frida Ånnevik.

The Magical Forest er basert på skogfinske myter, runesanger og mytene om verdenstreet.

Til St. Jakob kirke kommer hun med sitt faste band, bestående av Arve Henriksen (trompet), Trygve Seim (saksofon), Anders Jormin (bass), Markku Ounaskari (trommer) og vokaltrioen Trio Mediæval.

Musikken de skal fylle kirkerommet med er hentet fra albumet The Magical Forest, utgitt på ECM Records i fjor. Dette startet som et bestillingsverk for Finnskogutstillingen og Oslo Kirkemusikkfestival. Verket er basert på skogfinske myter, runesanger og mytene om verdenstreet; «axis mundi», der hun lar naturen bli en scene for menneskets kontakt med dyre- og gudeverdenen.

Axis mundi representerer i følge Store norske leksikon en kommunikasjonslinje mellom de ulike kosmiske nivåene (underverdenen, Jorden, himmelen) som til eksempel en sjaman kan foreta reiser til himmelen eller underverdenen langs.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this